Připravte se na LTE, vybírejte nový mobil s jeho podporou

Vánoce jsou obdobím, kdy spousta lidí pořizuje nové mobilní telefony. Pro své blízké, ale i pro sebe – proč si neudělat radost? Kritérií, podle kterých vybírat, je spousta. Pokud využíváte datové spojení, určitě byste mezi ně měli zařadit také podporu nejrychlejší mobilní sítě standardu LTE.

Podpora LTE zatím není u zákazníků kupujících nové mobilní telefony příliš důležitým prvkem výbavy. Není divu, když se LTE nejen v Česku, ale v celé Evropě teprve rozjíždí. Jenže pokud nepatříte mezi uživatele, kteří si pořizují nový mobil každý půlrok nebo rok, je dobré koupi telefonu s podporou LTE zvážit.

V příštím roce se stávající LTE sítě budou rychle rozšiřovat. My stavíme na dosavadních zkušenostech se sítěmi v Praze a Brně. A nechceme, aby naši technici po rychlém rozvoji sítí smutněli, že je uživatelů málo. LTE telefony vám přinesou hned zpočátku rozšiřování pokrytí mobilních sítí čtvrté generace velkou výhodu. Vysokých rychlostí si budete moci užívat okamžitě, navíc mnohdy i tam, kde dnes není ani pokrytí 3G sítěmi. Takže mimo větší města se vám mobilní internet zrychlí mnohanásobně. Navíc si přinejmenším zprvu budete moci užívat také faktu, že budete jedněmi z mála, kdo LTE využít umí a o přenosové rychlosti se tak nutně nebudete dělit.

LTE telefonů je v současnosti na trhu celá řada a i v naší nabídce jich najdete více než dostatek (začátkem prosince 2013 to je 17 různých přístrojů). Pravda, zatím chybí levnější modely, ale pokud uvažujete o koupi drahého a špičkového smartphonu, vybírat ten bez podpory LTE je možná trochu neprozřetelné. A i případě dostupných modelů se blýská na lepší časy, důkazem je třeba Nokia Lumia 625 s cenou pod 6 000 korun. V každém případě je také nutné počítat s tím, že některé telefony LTE sice hardwarovou podporu mají, avšak v naší síti budou s maximálními rychlostmi fungovat až po updatu softwaru. O tom, vás samozřejmě budeme informovat.

Následuje stručný přehled LTE přístrojů v naší nabídce
(kliknutím na obrázek se přenesete přímo na detail telefonu v naší nabídce)

HTC Desire 601
HTC Desire 601 (momentálně s tabletem Prestigio jako dárek)
cena: 7 795 Kč

Samsung Galaxy S4 mini (momentálně s mobilem Samsung E2250 jako dárek)
cena: 9 295 Kč

BlackBerry Q10
cena: 14 495 Kč

BlackBerry Q5
cena: 9 395 Kč

HTC One
cena: 14 495 Kč

HTC One mini
cena: 11 495 Kč

Nokia Lumia 1020
cena: 17 495 Kč

Nokia Lumia 625
cena: 5 995 Kč

Nokia Lumia 925
cena: 11 295 Kč

Samsung Galaxy Note 3
cena: 16 995 Kč

Samsung Galaxy S4
cena: 15 995 Kč

Sony Xperia SP
cena: 8695 Kč

Sony Xperia Z
cena: 14 995 Kč

Sony Xperia Z1
cena: 16 495 Kč

Apple iPhone 5 32 GB
cena: 20 495 Kč

Apple iPhone 5c
cena: již brzy

Apple iPhone 5s
cena: již brzy

Uvedené ceny jsou platné k 11/12/13.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru