Nová Motorola Moto G je nejvýhodnější smartphone

Americká Motorola představila v minulém týdnu nový chytrý telefon Moto G. Je to druhá zásadní novinka připravená pod vedením Googlu. Telefon zaujme především vzhledem k výbavě až neuvěřitelnou cenou. Jeho dostupnost bude ovšem opět omezená, na český trh se zatím Motorola nejspíš k oficiálnímu návratu nechystá. A je to velká škoda.

Krom našich Extra vánočních akcí pro vás tentokrát máme jeden opravdu speciální nákupní tip, který ovšem vyžaduje znalost cizích jazyků a ochotu „riskovat“ dovoz telefonu ze zahraničí. Motorola totiž představila smartphone Moto G, který přináší opravdu výbornou výbavu za doposud nevídanou cenu. Podobně šokující cenovky jsme totiž doposud vídali jen u zpráv o nových modelech čínských výrobců pro tamní trh.

Motorola_Moto_G_thNejprve tedy to nejzajímavější. Na domácím americkém trhu bude cenovka Moto G začínat na 180 dolarech, tedy v přepočtu 3 600 korunách, bez tamní místní daně. To je cena za verzi s 8 GB paměti, 16 GB verze bude stát 199 dolarů, tedy asi 4 000 korun. V USA vyjde nová Motorola nejlevněji, avšak ani na evropských trzích nebude cena nijak vysoká. Třeba britský Amazon už nabízí jako první v předprodeji oba modely s cenou 135 a 160 liber, tedy asi 4 400 nebo 5200 korun. Německý Amazon pak nabízí Moto X v 8 GB verzi za 169 eur (4 600 korun), 16 GB bude v prodeji později za cenu 199 eur (5 400 korun). Dovoz z Německa přitom bude pro našince nejjednodušší a nejjistější variantou přičemž budete mít jistotu, že v balení najdete i klasickou nabíječku do naší zásuvky.

Motorola_Moto_G_03A co za své peníze dostanete? Překvapivě mnoho. Moto G má čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, 1 GB RAM a hodně lákavý 4,5 palcový HD displej. Fotoaparát má rozlišení 5 megapixelů a LED blesk. Vzhledem k tomu, že omezenou vnitřní paměť nelze rozšířit paměťovými kartami, získá každý uživatel s novým telefonem také 50 GB na úložišti Google Drive na dva roky zdarma. Ve výbavě chybí NFC nebo LTE, což ovšem lze za danou cenu určitě odpustit. Operačním systémem je čistý Android 4.3 a Motorola slibuje brzkou aktualizaci na nejnovější 4.4 Kit Kat.

Je opravdu škoda, že alespoň podle toho, co víme, se oficiální prodej Moto G v Česku zatím nechystá. Dobrou zprávou je, že se vůbec tímto modelem Motorola vrací na evropský trh, což dává naději pro budoucí návrat i na náš trh. Nám i vám, tedy našim zákazníkům, by se jistě Motorola G v naší nabídce telefonů na splátky velmi líbila.

Motorola_Moto_G_07Motorola_Moto_G_09Motorola_Moto_G_13Motorola_Moto_G_14

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru