Nokia 108 – na takové to obyčejné telefonování

Obyčejné mobily jsou dnes považované spíš jako přístroje určené dětem nebo jako rezerva. Ale to neznamená, že se takový levný obyčejný mobil nemůže hodit. Naopak. Příkladem může být nová Nokia 108. Bude levná, cena by neměla překročit 700 korun.

Její výbava není ohromující: telefon umí volat a posílat SMS, v případě dual SIM verze pak dokonce se dvěma SIM. Umí i přehrávat hudbu (podporuje MP3 včetně paměťových karet a má FM rádio). Umí i fotografovat a natáčet videa, ale jen s minimálním rozlišením. A nechybí ani populární hra had.

Nokia-108-dual-SIM

Z pokročilejších funkcí nenajdeme ve výbavě Nokie 108 vůbec nic, žádnou navigaci, Wi-Fi, rychlá data, silný procesor nebo možnost nahrávání aplikací. Displej je sice barevný, ale má titěrné rozlišení 160×128 pixelů. Přesto stojí nová Nokia za pozornost.

Má totiž fantastickou výdrž na jedno nabití baterie. Verze pro jednu SIM vydrží na příjmu měsíc, verze pro dvě SIM o pět dnů méně. Hudbu pak dokáže telefon nepřetržitě přehrávat skoro dva dny. Navíc je malý a velmi lehký (70 gramů).

Takže na cesty je nová Nokia ideálním společníkem. Ani na nadprůměrně dlouhou dovolenou si nebudete muset brát nabíječku a hledat zásuvky. Dovoláte se, napíšete zprávu a v kapse telefon ani neucítíte. Obyčejné mobily stále mají své místo na trhu.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru