Dvě novinky HTC: Desire 601 a Desire 300

Obě dvě novinky HTC mají podobný design a liší se výkonem a velikostí displeje. HTC Desire 601 patří do střední třídy, kde zaujme slušnou výbavou a měl by potěšit rozumnou cenou.

Desire 600 má 4,5palcový displej s qHD rozlišením. Dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 běží na taktu 1,4 MHz a operační paměť má kapacitu 1 GB. Do telefonu uložíte obstojných 8 GB dat, pro další hudbu nebo videa poslouží paměťová karta.

Telefon podporuje sítě LTE a pak samozřejmě všechny varianty 3G sítí. Solidní výbavu doplňuje pětimegový foťák, který má automatické ostření a dokáže nahrávat videa v plném HD rozlišení. Takže videokameru budete moct nechat doma.

Desire 601 bude k mání v mnoha barevných variantách, takže si vybere každý. Rozměry telefonu jsou 134x66x10 milimetrů a hmotnost je slušných 130 gramů. Dobrá je výdrž, HTC se chlubí, že na příjmu vydrží Desire 601 až 18 dnů, což zní fantasticky.

Levnější HTC Desire 300 je určeno začátečníkům se smartphonem. Displej je o něco menší než u první novinky, má úhlopříčku 4,3 palce a menší je i rozlišení WVGA. O něco slabší je i procesor Snapdragon S4 s dvojicí jader taktovaných na rovném 1 GHz. Operační paměť má kapacitu 512 MB a vnitřní úložiště pojme 4 GB dat. Opět ale můžete do telefonu vložit paměťovou kartu.

Přestože Desire 300 bude levný model, tak má pětimegový foťák s autofokusem. Na rozdíl od druhé novinky ale neumí natáčet fullHD videa, maximem je rozlišení WVGA. Internet poběží v telefonu rychle, buď přes 3G sítě nebo přes wifi. Nechybí GPS senzor a další běžné funkce.

HTC Desire 300 je poměrně malý telefon, rozměry má 131x66x10 mm a hmotnost je 120 gramů. Výdrž má být stejně famózní jako u Desire 601. Na příjmu telefon vydrží přes 20 dnů. Jediné co nevíme, je cena obou novinek. HTC ale slibuje, že cena bude atraktivní. Tak se nechme překvapit.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru