Dnes už firma vlastní servery nepotřebuje

Každá správná firma má přinejmenším jeden, spíše ale více serverů. Pro mnoho firem stále ještě platné tvrzení se stává minulostí. Proč totiž investovat do železa a platit správce, když je možné si podpůrné služby koupit. Právě to totiž umožňuje tolik moderní cloud. Namísto vlastního mailového serveru poslouží lépe a bezpečněji mailový server v cloudu – ostatně Google mail či mail na Seznamu jsou také cloudové služby. Stejně cloudově lze ale provozovat i třeba účetní systémy či systémy podpory řízení firmy. Společnost Telefónica má s provozem cloudu velké zkušenosti a počty spokojených zákazníky postupně přibývají.
Obrovskou předností cloudových služeb od O2 je skutečnost, že zatímco vybudování vlastního datového centra je finančně a organizačně velmi náročný projekt, za cloudové služby se platí pouze fixní měsíční poplatek, a tím odpadají i odpisy. Měsíční poplatek zároveň dává firmám volné ruce a umožňuje jim velmi operativně reagovat na aktuální potřeby, které v oblasti kapacity serverů a objemu dat na uložištích vyvstanou.

Služby si pochvalují i klienti. Manažer datového oddělení agentur Ogilvy One Milan Hajíček říká: „Obrovským přínosem pro nás je škálovatelnost. V oblasti práce s širokou veřejností nikdy nelze předvídat, co se stane a zda třeba ze dne na den poptávka náhle výrazně nevzroste. Možnost rychle rozšířit kapacitu úložiště nebo výkon serveru je pro nás opravdu klíčová.“ Firma díky službě O2 Cloud ušetřila zhruba 80 procent na nákladech, které by jinak musel věnovat nákupu nového zařízení.

Ocenění a certifikáty předních dodavatelů technologií

Telefónica Czech Republic získala v říjnu 2012 ocenění pro nejlepší partnery společnosti Cisco, předního světového dodavatele síťových technologií. Ocenění Partner of the Year 2012 for Managed Services potvrzuje významnou roli společnosti Telefónica na českém trhu v této oblasti. „Letos jsme podstatně rozšířili nabídku služeb založených na Managed Hostingu a u zákazníků s cloudovými službami i virtuálními servery a desktopy slavíme velký úspěch. Na českém trhu jsme v oblasti cloudových služeb jedním z největších dodavatelů,“ vysvětluje Vít Šubert, ředitel pro Informační a komunikační technologie (ICT) společnosti Telefónica.

Jako první firma v zemích východní Evropy získala Telefónica také certifikaci VMware vCloud Powered Services. „Cloud computing je jednoznačně hybnou silou dnešního světa informačních technologií. Firmám i jejím zaměstnancům přináší jednoznačné a měřitelné benefity v podobě efektivnější správy, vyšší flexibility a masivní úspory nákladů. Zájem o tento model ostatně potvrzují naše výzkumy – vyplývá z nich, že třetina firem v České republice reálně zvažuje model cloud computingu využít. Zákazníci tak svůj pohled na využívání IT služeb opravdu postupně mění a potřebují partnery, na které se mohou spolehnout. Získaná certifikace potvrzuje, že Telefónica Czech Republic k nim patří,“ říká Michal Stachník, regionální ředitel VMware pro Českou a Slovenskou republiku.
„Snažíme se klientům nabízet takové služby, aby mohly starosti o IT infrastrukturu přenechat nám, a mohli se plně soustředit na svou hlavní činnost,“ doplňuje Vít Šubert.

Hlavní přednosti služeb O2 Cloud

  • spolehlivost (hardware je umístěn v nejmodernějších datových centrech jako je Nagano a další s úrovní bezpečnosti TIER III)
  • jednoduchá správa (nastavení a ovládání probíhá prostřednictvím webového portálu O2 Cloud)
  • rychlost (služby je možné aktivovat prakticky ihned)
  • vysoká kapacita (v případě potřeby je možné okamžitě navýšit výpočetní či datovou kapacitu)
  • podpora (nonstop odborná podpora pro všechny zákazníky)
  • cena (cloudové služby O2 zpřístupňují IT infrastrukturu firmám, které na ně zatím neměly finanční prostředky, a zlevňuje ji pro firmy, které zatím provozovaly vlastní řešení)
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Je opravdu každý smartphone vyrobený v Číně?
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru