Startuje fotbalová FORTUNA:LIGA. Jen na O2 TV uvidíte poprvé v historii všechny zápasy

O2 TV, která pro nadcházející roky nakoupila nejvíce exkluzivních sportovních přenosů v České republice, zahajuje v pátek revoluční vysílání první fotbalové ligy. Díky novým technologiím, které O2 TV přináší do českého fotbalu, budou moci zákazníci poprvé v historii sledovat v televizi všechny zápasy první ligy.

O2 TV nabídne unikátní multidimenzi, která umožní výběr ze souběžně hraných zápasů, zpětné zhlédnutí až 7 dní, přepínání mezi kamerami i systém Tracab, díky kterému je možné porovnávat v reálném čase aktuální statistiky. To vše až na čtyřech zařízeních – televizi, počítači, telefonu nebo tabletu. Zábavná fotbalová show TIKI-TAKA pokračuje pravidelně v pondělí od 20.00 hodin.

Televize O2 TV nasadí v prvním kole na nejatraktivnější zápasy moderní přenosový vůz, který umožní zapojení videorozhodčího. Půjde o duely: Dukla – Plzeň, Sparta – Opava a Olomouc – Slavia. Jen diváci O2 TV uvidí v dalších letech kromě kompletní FORTUNA:LIGY také všechny zápasy hokejové extraligy a kompletní Ligu mistrů UEFA.


Digitální televize O2 TV nabízí nyní svým zákazníkům rekordní množství sportovního obsahu. Kromě kompletní Ligy mistrů, kde nechybí ani 4. předkolo, vyřazovací fáze, samotné finále a Superpohár UEFA, se pouze divák O2 TV může těšit na stovky přenosů z české nejvyšší fotbalové soutěže.

Jak bude vysílací formát FORTUNA:LIGA vypadat? Stanice O2 TV Sport přinese exkluzivně tři nejlepší zápasy z každého kola v nejvyšší kvalitě. U těchto duelů nebudou chybět zápasová studia, výběr z více pohledů kamer nebo systém Tracab, který živě sleduje statistiky o týmech či hráčích. Divák tak má jistotu, že nejatraktivnější utkání jako jsou derby pražských „S“, duely z finálové nadstavby či střetnutí Plzně proti Slavii a Spartě uvidí výhradně na O2 TV Sport.

Tisková konference O2 TV Sport v pražském hotelu Hilton, 18. 6. 2018

Další čtyři utkání poběží v O2 TV v multidimenzi v tzv. HD streaming kvalitě. „Tato utkání budou v HD rozlišení, ale jsou přenášená menším počtem kamer,“ vysvětluje Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport. „Je to historický moment, kdy umožníme fanouškům všech klubů v první lize, aby živě sledovali výkony svých oblíbenců. Samozřejmě se to týká i nadstavbové části, kde se odehrají skupiny o titul, o postup do Evropské ligy a o udržení,“ doplnil Marek Kindernay. Jeden zápas (čtvrtá volba) z každého kola FORTUNA:LIGY pak odvysílá kanál ČT sport, který zákazníci O2 TV najdou ve všech tarifech.

Tradičně v pondělí od 20.00 hodin pokračuje na O2 TV Sport zábavná show TIKI-TAKA, kde moderátor Petr Svěcený každý týden společně se svými hosty glosuje aktuální dění z fotbalových trávníků. Fanoušci se opět dočkají řady zajímavých hostů z fotbalového i kulturního života.

Před startem nové sezony se dočkala posily i fotbalová redakce O2 TV, kterou doplní moderátor a komentátor Michal Hrdlička. Ten má za sebou působení na TV Nova nebo DIGI TV. V O2 TV se bude věnovat především české fotbalové lize a Lize mistrů. Od září se navíc diváci O2 TV Sport dočkají i jeho sportovní talkshow Česká ulička Michala Hrdličky.

Zápasová studia v 1. kole FORTUNA:LIGY na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal

Sportovní přenosy v O2 TV mohou sledovat všichni zákazníci nejen ve svých domácnostech, kde stačí mít internetové připojení od libovolného poskytovatele, ale také ve více než 1 200 restauracích po celé České republice. Další stále populárnější možností je O2 TV Sport s přístupem Na den, kde přenosy běží v prohlížeči nebo v aplikaci O2 TV na mobilu i tabletu. Obsah O2 TV Sport Na den je nyní navíc dostupný i v HbbTV aplikaci TV Prima.

Jakub Olšanský Autor článku
Jakub Olšanský
Pro Jakuba jsou telekomunikace koníčkem. Zajímá se o novinky, mezi které patří sítě 5G či C-Roads nebo Big Data. Rád si o těchto nových trendech povídá i s odborníky z O2, se kterými připravuje zajímavé rozhovory.
Související článek Celou českou fotbalovou ligu uvidíte od podzimu na O2 TV. Máme práva na všechny zápasy do roku 2022
Nahoru