Na co nezapomenout při balení na hory? Zajistěte si zimní dovolenou bez starostí  

Zimní radovánky v období jarních prázdnin jsou v plném proudu. Vyrážíte s rodinou a blízkými na hory vzhůru zimním sportům jako je lyžování, snowboarding, běžkování nebo třeba sáňkování? Dříve než si zabalíte kufry, neměli byste zapomenout na několik zásadních věcí, jako například na cestovní pojištění.

Lyžařské oblečení, helma, rukavice, teplé prádlo, termoska, sušenky na sjezdovku a drogerie – to asi při balení na hory házíme do kufru jako první. Ale co je ještě důležitější? Na prvním místě je vždy bezpečí a zdraví. Mokrý sníh a „boule“ na sjezdovce jsou totiž rájem pro nebezpečné lyžaře a lyžařky, které vám kdykoliv mohou vlítnout do zad. Buďte na tyto situace připraveni.

Kryjeme vám záda 

Ať už se vydáte na jednodenní výlet nebo na týdenní dovolenou nejen na horách, nezapomeňte před výjezdem do zahraničí na pojištění. V mobilní aplikaci Moje O2 si totiž můžete aktivovat Chytré cestovní pojištění, které pokryje náklady, když se něco přihodí. 

Před první zahraniční cestou  ještě doma pojištění aktivujte. V zahraničí už zapnout nejde. Nejjednodušší způsob je aktivace v Moje O2: 

  1. Otevřete si Moje O2. Buď v mobilní aplikaci nebo v desktopové verzi. 
  1. V sekci „Služby“ si rozklikněte „Můj tarif“. 
  1. Sjeďte dolů a narazíte na „Doplňkové služby“. 
  1. Vyberte si vhodný tarif a klikněte u něj na „Aktivovat“. 
  1. Zobrazí se nové okno, ve kterém musíte pro závaznou objednávku ještě jednou potvrdit. 
  1. Na konec uvidíte zelené potvrzení „Váš požadavek byl odeslán ke zpracování“. 
  1. Po zhruba pěti minutách v aplikaci uvidíte, že je služba aktivní. 

Případně můžete zavolat na zákaznickou linku 800 020 202 nebo dojít do O2 Prodejny
Po aktivaci se pojištění samo zapne, když vyjedete s telefonem za hranice. Při návratu do ČR se zase automaticky vypne. Účtuje se jen za dny, kdy jste v zahraničí a promítne se ve vašem měsíčním vyúčtování. 

Klidná dovolená pro celou rodinu 

Pokud s sebou na hory berete celou rodinku, můžete ji pojistit dohromady. Do tarifu cestovního pojištěníPro rodinu můžete zahrnout dvě dospělé osoby a neomezený počet dětí do 18 let pouze za  99 Kč za jeden den, kdy jste v zahraničí. Pojištění jednotlivce vyjde na 39 Kč za den. Vždy se však váže k telefonnímu tarifu od O2. Tedy ten, kdo ho objednává, musí mít telefonní služby od O2 (včetně O2 Family, O2 spolu a podobných typů tarifů). Pokud máte od O2 pouze internet O2 TV nebo předplacenou kartu, tak aktivaci pojištění v Moje O2 nenajdete. Detaily a konkrétní příklady jsou popsány v této brožuře. 

Zabaleno máte, pojištění je aktivované a to znamená jedině – dovolená na horách může začít. 

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Zajistěte si klidnou dovolenou: vychytávky v aplikaci Moje O2
Nahoru