Za služby O2 mohou zákazníci platit on-line i platební bránou Barion 

Letošní jaro je v O2 plné novinek. Jednou z nich je i možnost využívat k on-line platbám novou platební bránu společnosti Barion. Díky ní se mnohonásobně zvyšuje dostupnost plateb i v momentech, kdy chce za své služby zaplatit v jediný moment velké množství lidí najednou. Nově bude O2 využívat vedle sebe dvě platební brány, a to Barion i doteď používaný GoPay současně.  

Nejen covid, ale nyní i válka na Ukrajině ukázaly, jak potřebné jsou stabilita služeb a jejich dostupnost kdykoli je potřeba. Není nic horšího, než když si chcete něco koupit, ale nejde to. Uplynulé dva roky ve stínu pandemie nás naučily využívat na maximum on-line nakupovaní i internetové platby. Spoléháme na ně na 100 %. Rusko-ukrajinská válka zase to, jak mocné mohou být kybernetické útoky a jak důležitá je ochrana sítě a dostupnost služeb. 

Společnost O2 proto začala vedle sebe využívat dvě platební brány – kromě GoPay zapojuje postupně také Barion Smart Gateway. „Již v těchto dnech se naši zákazníci mohou setkat s tím, že místo GoPay se jim nově otevře platební brána Barion. Toto řešení nasazujeme postupně. Platit touto bránou mohou nyní zákazníci například v případě nákupu hardware nebo při platbě vyúčtování za paušální tarify. Jeho využití budeme v budoucnu rozšiřovat i na další služby,“ vysvětluje ředitelka Financial Services O2 Markéta Gasiorovičová a dodává: „Druhá platební brána je zárukou toho, že naši zákazníci budou moci vždy bezpečně a spolehlivě platit, ať už kartou nebo bankovním převodem, kdykoli budou potřebovat. Právě stabilita a kapacita je v dnešní době zcela zásadní, a pro O2, které stále hledá cesty, jak inovovat a zlepšovat veškeré služby a jejich dostupnost, je to další logický krok, který vyplývá z potřeb dnešní doby,“ vysvětluje ředitelka Financial Services O2 Markéta Gasiorovičová. 

Brány Barion i GoPay nabízejí silné zabezpečení, intuitivní, uživatelsky přívětivé rozhraní a obě umožňují platby Apple Pay i Google Pay.  

Barion je progresivní fin-tech společnost, která s více než 12 000 e-shopy a 350 000 uživateli patří mezi přední poskytovatele služeb ve střední a východní Evropě. Na český trh přišla již v roce 2019. Nyní působí v 5 zemích.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek O2 úspěšně otestovalo jako první operátor v Česku technologii RedCap ve své 5G mobilní síti. Zásadní bude zejména pro průmyslové využití a oblast internetu věcí
Nahoru