Apple představil nový iPhone SE: starý dobrý design a obrovský výkon uvnitř

Všichni fanoušci značky Apple určitě netrpělivě vyčkávali, co se 8. března představí na tradiční Keynote za novinky. A spekulace, které hovořily o novém iPhonu SE, se definitivně potvrdily. Oblíbený model se dočkal návratu na výslunní a vyšperkoval svou hardware výbavu. Čím se může pyšnit nový iPhone SE 3. generace? 

Spekulace a tipy, že se „applisté“ mohou těšit na již 3. generaci telefonů s přízviskem SE, se potvrdily. Vysoce očekávaný iPhone SE společnost Apple představila po boku zeleného modelu iPhone 13 a iPhone 13 Pro, překvapivého počítače Mac Studio i nového iPadu Air.  

A zasluhuje si ale model třetí generace s pro někoho již „okoukaným“ designem pozornost? Jednoznačně! I tentokrát vychází nejnovější model SE ze vzhledu iPhonu 8 z roku 2017, který je obecně vychvalován pro kompaktní a ideální rozměry. Nová řada telefonů tak navazuje na osvědčený design, a to včetně tlačítka na otisk prstu Touch ID a velkými rámečky kolem displeje. 

Pod povědomým vzhled se ale skrývá novinka v podobě nadupaného hardware slibujícího skvělý výkon. Hlavním vylepšením je čip A15 Bionic, který má i nejnovější řada iPhonů 13. Tento nízkoenergetický čip má zároveň i zásadní vliv na výdrž baterie. V pozitivním slova smyslu! Dalším velkým plusem je i podpora pro 5G sítě, díky které můžete streamovat, hrát online hry i stahovat ve vysoké rychlosti. 

Přestože se to na první pohled nezdá, vylepšení se dočkal i fotoaparát. Nový iPhone SE sice spoléhá na zadní fotoaparát s rozlišením 12 Mpx a přední s rozlišením 7 Mpx, ale nový model byl obohacen navíc o technologie Deep Fusion i Smart HDR. Díky tomu si telefon na fotografii všimne až 4 osob a kvalitněji zachytí detail tváře. I touto vymožeností se může chlubit nejnovější řada telefonů iPhone. A cena? Ta je také přívětivá, nejlevnější model s pamětí 64 GB začíná na 12 489 korunách. 

Nový iPhone SE tak v sobě spojuje ověřený design s nejmodernějšími prvky z řady iPhone 13. A od kdy si můžete tento atraktivní model pořídit? Předobjednávky začínají 11. března ve 14. hodin a v prodeji budou od 18. března. Více informací naleznete na o2.cz. 

Jakub Olšanský Autor článku
Jakub Olšanský
Pro Jakuba jsou telekomunikace koníčkem. Zajímá se o novinky, mezi které patří sítě 5G či C-Roads nebo Big Data. Rád si o těchto nových trendech povídá i s odborníky z O2, se kterými připravuje zajímavé rozhovory.
Související článek Odolný smartphone a tablet za symbolickou „kačku“ k tomu? Využijte žhavé nabídky od O2
Nahoru