Odborníci s modrým srdcem: O2 Guru už 12 let pomáhají zákazníkům 

Profesionalita, unikátnost, loajalita a ochota pomoci – a to jak fyzicky, tak digitálně. Tato slova charakterizují tým odborníků a nadšenců do moderních technologií. Jedineční O2 Guru tu jsou nejen pro zákazníky O2 už více než dekádu. Pojďme si je představit a zjistit, jak vám mohou ulehčit život. 

O2 Guru Veletrh_11_2023

A kdo ti „Guráči“ vlastně jsou? Odborníci v „modrém“ vám poradí například s výběrem vhodného telefonu, tarifu či jiného produktu. Pomůžou vám od přenesení dat z jednoho telefonu do druhého, až po jakýkoliv požadavek či dotaz, týkající se služeb a produktů operátora. „Naši Guráči mají ten největší přehled o technologiích, o všech produktech, službách a aktuálních kampaních. Díky tomu zákazníkovi poskytnou perfektní řešení a skvělou zákaznickou zkušenost,“ říká Aleš Dvořák, manažer pro rozvoj a podporu sítě O2 Prodejen. 

Potkáte je hlavně fyzicky v O2 Prodejnách nebo se s nimi můžete spojit online na několika platformách: online chat, aplikace Moje O2, Facebook, Facebook messenger, X.com, WhatsApp, Apple Messages. Je to unikátní koncept. V celé České republice není firma, která by tak komplexní službu poskytovala. Denně tým online guru vyřídí více než 800 požadavků. Další stovky požadavků jsou fyzicky odbaveny v prodejnách,“ vyzdvihuje Vladimír Plch, který koncept O2 Guru před 12 lety přivedl do Česka a vybudoval tuto komunitu. 

Modří tělem i duší 

Na pozici O2 Guru je po celé České republice zhruba 150 zaměstnanců. Téměř všichni začínají na pozici konzultanta prodeje v O2 Prodejně. Poté, co se na této pozici otrkají, poznají všechny služby, produkty a firemní kulturu, mohou se stát O2 Guru. Nejprve však absolvují O2 Guru Akademii, po které je čeká ještě certifikace. „Na pozici O2 Guru musí být člověk, který vidí a slyší modře a srdce mu bije pro O2. V podstatě jsou to tváře našich prodejen,“ popisuje Aleš Dvořák

O2 Guru musí mít ty nejlepší znalosti jak o službách a hardwarových zařízeních, tak obecně o celé firmě. Proto pro ně také O2 realizuje různá školení, pravidelně s nimi komunikuje a dvakrát ročně pořádá unikátní O2 Guru Veletrh. „Na veletrhu se sejdou O2 Guru z celé republiky. Prožijí den plný workshopů, prezentací dodavatelů telefonů i příslušenství, a také zajímavých přednášek od známých osobností ze světa technologií. Navíc všichni účastníci soutěží o hodnotné ceny,“ doplňuje Vladimír Plch

Tvář O2? Naši O2 Guru Ambasadoři! 

Není Guráč jako Guráč. Z nejrůznějších akcí a eventů můžete znát hlavní tváře – O2 Guru Ambasadory, kteří prezentují naši firmu na hudebních festivalech jako jsou HRADY CZ a Rock for People, série běžeckých závodů RunTour, nebo O2 Ski Roadshow v nejrůznějších lyžařských areálech. Kromě lákání návštěvníků do světa technologií, s nimi soutěží o skvělé ceny, starají se o jejich pohodu a dobrou náladu. 

Jsou samozřejmě vidět i v online světě, a to hlavně díky jednomu z O2 Guru Ambasadorů – Jakubovi Olšanskému, který kromě hereckých schopností zvládá velmi dobře i postprodukci samotných videí. Stovky tisíc shlédnutí na TikTok nebo YouTube videích jsou jasným důkazem, že se v této roli našel a že jeho videa všechny baví! 

Celá parta O2 Guru Ambasadorů, včetně Jirky Řezáče a Zdeňka „Bruno“ Brunclíka pak táhnou celou O2 Guru komunitu, předávají know-how a zkušenosti nováčkům a připravují pro všechny zajímavé soutěže a akce. Jirka je vedoucí O2 Guru Ambasador, který si prošel několika pozicemi. Je v O2 více než 20 let a stále ho práce pro tento koncept velmi naplňuje. Bruno se kromě jiného stará o O2 Guru Kiosek v pražské centrále a také veškeré technické a IT vybavení, kteří ke své práci potřebují. 

Chcete se také s Guráčema potkat? Chcete s něčím poradit, nebo se nechat inspirovat? 
Tak neváhejte a přijďte do O2 Prodejen, vždy vás rádi uvítají a pomohou vám s čím budete potřebovat. Anebo se potkáte s O2 Guru Ambasadory během roku na některé z mnoha akcí, kde ukazují své modré srdce.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Užijte si zimu naplno, začíná O2 Ski Roadshow! Pořiďte skipas se slevou nebo otestujte lyže HEAD zdarma
Nahoru