Máme pro vás 5 tipů, jak v home office ušetřit čas

Práce z domova je sice fajn, ale asi souhlasíte, že už je to pro všechny trochu úmorné. Taky se vám zdá, že v režimu home office pracujete více hodin, než je zdrávo? Poradíme vám, jak pracovat efektivně a ušetřit čas.

Tím, že se v šest ráno proberete, zapnete v posteli notebook a začnete v leže něco ťukat do počítače, si moc nepomůžete. Sice máte třeba v osm ráno skvělý pocit, že ještě před snídaní už jsou dva úkoly splněné. Ve výsledku ale neoddělujete volný a pracovní čas. Zdá se vám tak, že u počítače sedíte „od nevidím do nevidím“. Co s tím?

 

Důležitá je pevná pracovní doba

Vytvořte si denní řád, rutinu, kterou budete pravidelně dodržovat. Určete si pevnou pracovní dobu. Chápeme, že nějaký ten online call se vám holt do dřívější či večerní hodiny vloupá. Rozhodně si je tam ale neplánujte sami.

Udělejte si plán

Každé ráno si připravte pracovní úkoly, které chcete v ten den splnit. Stačí si vše zapsat na papír a hotové úkony si odškrtávat. Na konci dne se vám tak nestane, že byste na něco důležitého nezapomněli.

Doma jako v kanceláři

Pokud naopak skončíte dříve, nebudete mít špatný pocit, že jste nic neudělali. Pracovní dobu ale i tak dodržte. Volný čas využijte třeba ke kreativním nápadům, na které vám při odbavování e-mailů a reportů nezbývá čas. Vytvořit si time management je ale důležité i v kanceláři. Doma se jednoduše řečeno chovejte stejně, jako byste byli v kanceláři.

 

Neválejte se v posteli

Už zaznělo, že nemáte s notebookem ležet v posteli nebo na gauči. Kromě toho, že to není zrovna zdravé pro vaše tělo, tím snižujete i svou výkonnost. Bude to znít jako klišé, ale musíte sedět na pohodlné židli, ze které vás nebude bolet za krkem. Měla by vyhovovat zásadám ergonomie.

Myslete na své pohodlí

Neměli byste se také nechat vyrušovat. Ono se to snadno řekne, ale kam si s tím počítačem zalézt? Pokud doma nemáte pracovnu, musíte si ideální prostředí vytvořit. Hlavně to musí být místo, kde vás nikdo nebude rušit. Důležité je sedět u stolu, postačí například ten kuchyňský, pokud tedy víte, že vám tam děti nevypíchnou pastelkami oči. Pokud máte oddělenou ložnici, tak klidně jako pracovní stůl použijte nějaký vhodný kus nábytku. Zvolte takový, abyste si k němu mohli dát třeba kuchyňskou židli. Vytvořte si pohodlné příjemné prostředí.

Ušetřete s balíčky O2 Spolu

Nějaký ten čas už jste nastřádali. Ušetřit ale můžete i na internetu a volání v rámci služby O2 Spolu. Balíčky O2 Spolu představují cenově nejvýhodnější kombinaci služeb nejen pro rodiny. Každý, kdo si spojí pevný internet, televizi a volání od O2 do jednoho baličku, ušetří. Čtyřčlenná rodina i 1 000 Kč měsíčně. Kolik uspoří konkrétní domácnost si nyní může kdokoli ověřit zde.

 

 

Zdeněk Brunclík Autor článku
Zdeněk Brunclík
Nějakou tu mobilní aplikaci má v telefonu nainstalovanou každý a mnoho lidí si bez nich neodkáže život představit. Jaké jsou v této oblasti nové trendy, jaké vychytávky vám v mobilu nesmí chybět? Poradí vám O2 Guru Zdeněk „Bruno“ Brunclík, který ve firmě pracuje přes 25 let a aktuálně si libuje v produktech značky Apple. Do mobilu si nejčastěji instaluje aplikace pro fitness a zdravý životní styl, protože posilování je jeho celoživotní vášní. V O2 Guru týmu ho přezdívají Q, podle Quartermastera z Jamese Bonda, protože shání nejrůznější HW vybavení na O2 akce, roadshow a eventy. Zajímá se také o 5G a svět rozšířené a virtuální reality.
Související článek Pořiďte si nový Samsung s 5G a dostanete zpět až 3 500 korun
Nahoru