Oktagon 7: Pás pro šampiona patří Martínkovi, zazářili i Petrášek či Kozma

Nezapomenutelnou noc, na které nemohl chybět žádný opravdový fanoušek bojových sportů, odstartoval ženský zápas. Diváci po jeho skončení aplaudovali dvojnásobné české šampionce v K1 a mistryni světa v Muay Thai Lucii Mudrochové, které si připsala cenný skalp Bělorusky Olgy Yakymchyk.

Souboj o krále pravého háku, takovou nálepku měla očekávaná výměna pěstí mezi Martinem Šolcem s Michalem Kotalíkem (na snímku). Nad dravým mládím v podobě Kotalíka měla tentokrát převahu Šolcova zkušenost. Rozhodčí duel ukončil ve třetím kole na technické K.O.

Boxerské rukavice na chvíli za ty určené k zápasům v MMA vyměnil reprezentační boxer David Hošek. Jeho střet s Tomášem Bolem musel rozhodnout až verdikt bodových rozhodčích, ti se většinově shodli na remíze.

Fanoušci hodně očekávali i od střetu Davida Kozmy s polským bijcem Michalem Wiencekem, na kterého přišly od sousedů skvělé reference. Ty ovšem český bojovník doslova roztrhal na kusy. V kleci od začátku jasně dominoval, Wienceka prakticky k ničemu nepustil a výsledkem bylo T.K.O. ještě pár vteřin před koncem prvního kola. Kozma sklidil zasloužený a bouřlivý aplaus.

Toho si dosytosti užil také Miloš Petrášek. Ten se měl na Oktagonu 7 původně postavit v titulovém zápase do 84 kg Samuelu Krištofičovi, jeho zranění ale všechno zhatilo. Petrášek se tak utkal s náhradním soupeřem Wilianem Alvesem z Brazílie. Se zkušeným bijcem s přezdívkou „Kovboj“ si český talent poradil vcelku hladce už ve druhém kole.

To nejlepší ale přišlo na konec. Michal Martínek se s Danielem Dittrichem v kleci potkali už před rokem, shodou okolností také na Štvanici. Odveta v rámci Oktagonu 7 byla o to atraktivnější, že vítěz bude prvním šampionem Oktagonu. Zápas plný zvratů nakonec stejně jako loni ovládl bývalý extraligový hokejista Martínek. Po souboji si mohl užívat zasloužený zisk titulového pásu.

Foto: Instagram Oktagon MMA

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru