Vrcholí turnaj v Moskvě i pražský challenger. Finále na Štvanici bude s českou účastí!

Moskevský River Cup přilákal s dotací ve výši 750 tisíc dolarů řadu známých jmen. Do pavouku dvouhry se přihlásily i dva české hráčky Kateřina Siniaková s Kristýnou Plíškovou. Los je proti sobě svedl hned v prvním kole a šťastnější byla nakonec Plíšková. Pro ni turnaj skončil v dalším kole, kdy nestačila na vycházející ruskou tenisovou hvězdičku Anastasii Potapova (dole na snímku).

Teprve sedmnáctiletá hráčka se následně probila až do samotného finále, v němž si zahraje proti stejně staré Olze Danilovič ze Srbska. Ani jedna z nich ještě žádný turnaj na prestižním okruhu WTA nevyhrála. Která z velkých tenisových nadějí se bude v Moskvě radovat z premiérového titulu?

Domácí nadvláda bude pokračovat

Jiangxi Open v čínském Nan-čchangu je s dotací 250 tisíc dolarů přeci jen o něco méně prestižní než moskevský River Cup, nicméně i tady jsou k vidění zajímavé zápasy. Předchozí dva ročníky ovládly domácí hráčky a letos tomu nebude jinak. Finále v čínském podání obstarají Saisai Zheng s Qiang Wang.

Rosol znovu ve finále

V neděli vyvrcholí i challenger v Praze hraný na Štvanici. Nejprve si o triumf na Advantage Cars Prague Open zahrají tenistky – Italka Martina Di Giuseppe vyzve Holanďanku Richel Hogenkamp. Poté přijde na řadu finále mužské části turnaje. Do něj se i díky dvěma odvráceným mečbolům v semifinále probojoval opět po čtyřech letech Lukáš Rosol. Fanoušci budou bývalého hráče elitní třicítky hnát za triumfem v duelu s Kazachem Alexandrem Nědovjesovem.

Tenisové přenosy – neděle 29. července:

  • O2 TV Tenis – MD

11:00 Jiangxi Open, Nan-čchang (finále dvouhry žen)
12:30 River Cup, Moskva (finále dvouhry žen)

  • O2 TV Sport

13:00 Advantage Cars Prague Open (finále dvouhry žen) – MD
15:00 Advantage Cars Prague Open (finále dvouhry mužů)

Pořiďte si O2 TV včetně stanic O2 TV Sport a O2 TV Tenis na den a užijte si neděli nabitou kvalitním tenisem!

Foto: Advantage Cars Prague Open, River Cup

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru