Sparta chce potvrdit, o jaké pozice hodlá hrát. Napraví v Jablonci pohárový kolaps?

Proč zápas sledovat…

Vstup do nového ligového ročníku Sparta zvládla, herně sice nikterak neoslnila, ale nováčka z Opavy nakonec porazila 2:0. Poté ale přišla pořádná rána. Letenští totálně propadli v úvodním klání 2. předkola Evropské ligy, po prachmizerném výkonu prohrála v Srbsku s domácí Suboticí 0:2 a hrozí jim nečekaně brzký konec v pohárové Evropě. Kolaps neustál kouč Pavel Hapal, kterého vedení po utkání odvolalo. Cíl Sparty pro utkání v Jablonci je tak jasný. Udobřit si fanoušky a zároveň se naladit na odvetu se Suboticí.

„Naše mužstvo je bezesporu kvalitní a jde jen o to, abychom hráli jako tým. Hráči fotbal umějí, ale musejí si to v první řadě uvědomit oni sami,“ prohlásil Zdeněk Ščasný, který Spartu v neděli povede jako dočasný trenér za odvolaného Hapala. Pražany ale nečeká nic jednoduchého. Jablonec si bude chtít po úvodní smolné porážce v Ostravě připsat první body do tabulky FORTUNA:LIGY.

Řekli před zápasem…

Josef Šural, kapitán Sparty: „Musíme v Jablonci předvést co nejlepší výkon, i když po tom, co se stalo, to není jednoduché. Nesmí se stávat, aby si každý hrál svůj fotbal, počítal si vlastní střely. Každý musí pracovat pro tým. Do Jablonce se nejezdí pro body snadno, letos bude opět silný, my ale musíme potvrdit, kde chceme být a o jaké příčky chceme hrát. Jsme pokorní, víme, jak hrajeme ve venkovních zápasech, nicméně tam jedeme vyhrát.“

Petr Rada, trenér Jablonce: „I když jsme v Ostravě prohráli, nemělo by nás to nijak nahlodat a zanechat v hráčích negativní pocit. Čekali jsme, že z Ostravy nějaký bod přivezeme. Bohužel se to nepovedlo. Bylo to hlavně tím, že jsme neproměnili šance, které jsme měli. Nemáme se teď čeho bát. Hrajeme doma, chceme získat tři body.“

Doporučujeme: FORTUNA:LIGA v novém hávu. Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat….

Lukáš Masopust, Jablonec

Když se daří celému týmu, mají stoupající tendenci i výkony jednotlivců. Stejně jako celý Jablonec se na jaře na parádní vlně nesl i pětadvacetiletý křídelník, případně obránce. Stabilními výkony na jaře si řekl dokonce o premiérovou pozvánkou do seniorské reprezentace a během letní přestávky o něj projevila eminentní zájem právě Sparta. Severočeši ale svou oporu nepustili a i proti Pražanům budou spoléhat na kreativitu, výbušnost a výtečnou kopací techniku jedné ze stálic základní sestavy.

Přímý přenos nedělního šlágru kola mezi Jabloncem a Spartou začíná na O2 TV Fotbal v 17:30. Zápas si můžete užít nyní užít zdarma a bez registrace!

Více zde: Skvělá zpráva pro fotbalové fanoušky: Stanici O2 TV Fotbal může nyní ZDARMA sledovat úplně každý!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru