Karviná se musí zlepšit o 100 procent. Dá jí ale Slavia šanci?

Proč zápas sledovat…

„S takovým stylem a takovou hrou, jakou jsme předváděli až do konce, těžko budeme v lize někde bodovat,“ uvedl po utkání s Libercem kapitán Karviné Marek Janečka. Karviná skutečně nehrála dobře, přesto nebyla daleko od bezbrankové remízy.

Bod ovšem nezískala a ani ve 2. kole nemá ideálního soupeře na sbírání bodů. Proti totiž bude Slavia, jeden z hlavních adeptů na mistrovský titul. Slavia je navíc poměrně rozjetá, na úvod hladce porazila Olomouc 3:0 a proti Karviné by to měla být další pohodová výhra.

Nepřehlédněte: Startuje FORTUNA:LIGA. Druhé kolo znovu nabízí několik taháků.

Skvěle se uvedla nová posila Slavie, Vladimír Coufal odehrál v obraně stoprocentní výkon a navíc skóroval. Velmi dobře si poté vedl útok, branku vstřelili i Stanislav Tecl a Miroslav Stoch.

Slavia navíc na Karvinou umí, naposledy prohrála v roce 2009 v rámci Ondrášovka Cupu. V posledním vzájemném střetnutí Slavia vyhrála 3:2, dvakrát se trefil již zmíněný Miroslav Stoch.

Řekli před zápasem…

Jindřich Trpišovský, trenér Slavie: „Těším se hodně, protože je to doma. Začátek nám vyšel, takže doufám, že dokážeme, jak ten výkon, tak určitou náladu v tom týmu přenést i na to domácí utkání. Předpokládám, že budou hrát podobně jako v prvním utkání proti Liberci. Hráli hodně v bloku, bránili v šesti lidech a sklouzlo to do takového dobývání velkého vápna. Musíme mít dobrý pohyb, nesmíme tomu podlehnout a obranu musíme roztrhat.“

Zdeněk Koukal, asistent Karviné: „Prohráli jsme v Liberci, podali jsme tam špatný výkon. Teď jedeme na Slavii a nemáme vůbec co ztratit. Kluci si to musí užít, bude plný stadion, takže kde jinde se ukázat než na Slavii.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Miroslav Stoch, záložník Slavie
Martin Berkovec, brankář Karviné

Na straně Slavie se jistě vyplatí sledovat Miroslava Stocha. Jak jsme již zmínili, v posledním vzájemném střetnutí překonal obranu Karviné hned dvakrát, navíc se trefil i v prvním střetnutí úvodní sezóny. Střelecky se mu v posledních zápasech daří a uvidíme, zda-li se bude radovat i v sobotu.

Na straně druhé by se v brance měl představit Martin Berkovec, jenž v létě přestoupil do Karviné právě z pražské Slavie. Berkovec v závěru sezóny Karviné výrazně pomohl, když v posledních dvou duelech vychytal dvě čistá konta. Další nula by se devětadvacetiletému brankáři hodila i nyní.

Zabere Karviná a překvapí jasného favorita? Nebo si Slavia dojde pro další pohodlné vítězství?
Objednejte si O2 TV Sport na den a vychutnejte si zápas v té nejlepší vysílací kvalitě se vším všudy, včetně studia a nezbytných statistik! Více o tom, jak si pořídit digitální televizi O2 TV se dozvíte ZDE.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru