Vysoké rychlosti a skoky, při kterých se tají dech. Startuje slavná Finská rallye

Tradiční podnik se odehrává na šotolinových cestách kolem města Jyväskylä v samotném středu Finska. Posádky na nezpěvněné trati s řadou horizontů a skoků dosahují velmi vysokých rychlostních průměrů. Vozy často doslova létají! Při takových rychlostech se počítá každá sekunda, často i desetinka. Jediné menší zaváhání může zhatit jinak perfektně rozjetý závod. V seriálu mistrovství zkrátka WRC zkrátka světa moc obtížnějších závodů nenajdete, to vám potvrdí každý jezdec i navigátor.

To vše společně s prázdninovým termínem činí z Finské rallye opravdový vrchol sezony. Není divu, že do země tísice jezer zavítají na mimořádně divácky atraktivní záležitost každým rokem desítky tisíc automobilových nadšenců.

Další triumf pro lídra?

Posledním dvěma zastávkám seriálu WRC kraloval Belgičan Thiery Neuville (na foto dole). V Itálii dokonce předčil i legendárního Sébastiana Ogiera a vyhoupl se do čela průběžného pořadí. Dokáže slavného pětinásobného mistra světa z Francie porazit i ve Finsku? Stejně jako ostatní jezdce ani na Neuvilla opět nečeká nic snadného. Zvlášť, když se letos pojede i na zcela nových úsecích, které dosud nebyly nikdy do profilu obtížné trati zařazeny.

Finská rallye startuje ve čtvrtek 26. července a O2 TV Sport odvysílá v přímém přenosu všechny čtyři závodní dny. Nenechte si napínavou a atraktivní podívanou plnou adrenalinu ujít ani vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru