Jsme Slavia a chceme vyhrát každý zápas, tvrdí šéf lavičky sešívaných. Jak odpoví Olomouc, která chce navázat na poslední úspěšnou sezonu?

Proč zápas sledovat…
Duel mezi Slavií a Olomoucí by se dal považovat za šlágr prvního kola, jelikož se v něm střetnou dvě mužstva, která od sebe na vrcholu tabulky dělily pouhé čtyři body. Což o to, od pražského týmu, jenž do posledního ročníku vstupoval jako mistr ligy, se to dalo čekat, ovšem od Sigmy, jejíž ambice rozhodně nebyly tak vysoké, neboť se do nejvyšší české soutěže probojovala z Fotbalové národní ligy, to byl úspěch nad očekávání. A právě na tomto úspěchu hodlá celé mužstvo stavět.

Proti bez vší pochybností bude trenér Jindřich Trpišovský, jemuž se společně s vedením povedlo ukořistit druhou velkou letní posilu. Z belgického Gentu přišel ofenzivně laděný hráč Peter Olayinka, jehož přestupová hodnota dokonce překonala tu, za níž na konci června přišel rumunský reprezentant Alexandru Băluță. Oba hráči se mohou pochlubit neskutečnou rychlostí, s níž je spojena dravá chuť střílet góly. Ačkoliv se s prvně jmenovaným hráčem během zápasu s Olomoucí ještě nesetkáme, ten druhý by se nám minimálně jako střídající žolík měl představit.

Nepřehlédněte: Startuje FORTUNA:LIGA. Jen na O2 TV uvidí diváci poprvé v historii všechny zápasy!

Oba dva týmy budou chtít začít sezonu vítězně, protože jak se říká „je snazší udržovat si vedení, než jej zbytečně dotahovat“. V případě Slavie to platí zrovna tak, což podpořil i šéf klubu Jaroslav Tvrdík,který nám potvrdil, že „cokoliv jiného než titul by pro Pražany bylo velikým zklamáním“. A vzhledem k investicím se není ani čemu divit. Sešívaní jsou dle názorů mnoha expertů považovány za papírově nejsilnější tým v lize.

Dané tvrzení by si mohlo lehce protiřečit s tím, co nám říkají předzápasové prognózy. Zatímco kádr Sigmy i přes vydařenou loňskou sezonu nepoznal nějaké větší změny a dopředu ho budou hnát domácí fanoušci, tak u Slavie není jisté, zdali se na ní v ostrém testu neprojeví ještě mírná nesouhra plynoucí z několika odchodů, příchodů či zranění. Kromě odchodů, jež čítají taková jména, jako jsou Danny, Mingazov, Flo, Necid nebo Sobol, by mimo hru kvůli zranění měl být i Mešanović, Van Buren, Pokorný a Hromada.

Řekli před zápasem…
Trenér Olomouce Václav Jílek: „Jsem velice vděčný za to, že se nám až na odchod Uroše Radakoviće (Sparta Praha) podařilo udržet stabilní jádro, které jsme navíc posílili o útočnou fázi hry (Martin Nešpor, Pavel Dvořák, Václav Pilař). V minulém ročníku se  podařilo posunout laťku na zcela novou úroveň, a proto je pro nás důležité, abychom na tyto výkony nyní navázali. První šestka by měla být reálným cílem. Začátek soutěže nám přiřadil opravdu těžký los, ale to nic nemění na tom, že se s tím pokusíme nějak popasovat. Kvalitu a odhodlání na to máme.“

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský: „Do sezony vstupujeme s klidnou hlavou, protože se nemusíme obávat, jestli budeme v Evropě. Teď, když jsme věděli, že evropské soutěže máme jisté, strávili jsme celou přípravu pilováním herních nedostatků a chystáním se na první zápas. Podstatné bylo zkvalitnit rozehrávku, neztrácet tolik míče a nepouštět soupeře do rychlých protiútoků. Bez ohledu na to, koho potkáme, zůstávají ambice klubu vysoké. Jsme Slavia a chceme vyhrát každý zápas.“

Doporučujeme: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráči, jež se vyplatí sledovat…
Oba trenéři se zpočátku pokusí vsadit na osvědčenou sestavu, u níž budou sahat ke změnám až podle toho, co přinese vývoj utkání. Velikou pozornost však budou lákat nové posily, které patrně naskočí do zápasu až ve druhé půli, zato by mohly mít nemalý vliv na celkový výsledek. Náš zrak by tak měl ulpět na Václavovi Pilařovi na straně domácích a zároveň Alexandru Băluțovi na straně hostů. Oba dva se pyšní skvělou kopací technikou, dobrým čtením hry a oba dva prokazují velké odhodlání. Prvně jmenovaný se po mnoha zraněních chce herně vrátit zpět na samotný vrchol, druhý doufá v rychlou adaptaci, kterou by rád prezentoval nějakým gólem.

Zajímavost na závěr: Slavii se v Olomouci nepodařilo vyhrát už osm zápasů v řadě a možná i proto značnou část přípravy věnovala pilování taktiky na první soutěžní zápas. Zdali se jí toto prokletí podaří zlomit a vy byste rádi byli u toho, objednejte si O2 TV Sport na den a vychutnejte si živý přenos v té nejlepší možné kvalitě.Více informací o tom, co vám digitální televize O2 TV přináší, najdete ZDE.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru