Autobus nezaparkujeme ani na Letné, slibuje nováček. Zvládne Sparta roli velkého favorita?

Proč zápas sledovat…

Sparťanští fanoušci jsou ve velkém očekávání na startu každé sezony. S napětím očekávají, zda se jejich oblíbenci konečně zvednou, začnou opět válcovat jednoho soupeře za druhým a po posledním zápase společně oslaví další ligový titul. Už nějaký ten rok čekají marně. Vrcholem zmaru byla až pátá příčka v minulém ročníku, nedařilo se ani v pohárové Evropě.

Není tedy divu, že letos nejen příznivce letenského celku, ale celou fotbalovou veřejnost bude obzvláště zajímat, jak si svěřenci kouče Pavla Hapala povedou. Popravdě řečeno, příprava se Spartě výsledkově ani herně nepovedla. Při čtvrté porážce v sedmém utkání – generálce s polským Lubinem – se Letnou dokonce nesl pískot nespokojených diváků. Trenér Hapal je i přesto optimistou.

Nepřehlédněte: Startuje FORTUNA:LIGA. Jen na O2 TV uvidí diváci poprvé v historii všechny zápasy!

Úvodní duel může mnohé naznačit. Sparta bude chtít do ročníku 2018/2019 chtít určitě vstoupit vítězně. V duelu s Opavou by měla dominovat a po závěrečném hvizdu oslavovat tři body. Ale znáte to. Nováček může být v klidu, může hrát uvolněně, na Letné nebude mít co ztratit. Slezané navíc předem hlásili, že autobus na Letné rozhodně zaparkovat nehodlají. Naopak od domácích se očekává jediné – značná herní převaha, pohodlné vítězství a zisk tří bodů. Jiný scénář si na Letné nikdo nepřipouští.

Řekli před zápasem…

Trenér Sparty Pavel Hapal: „Věřím, že rychle zapomene na výsledky v přípravě a zápas se bude od první minuty do poslední vyvíjet v nás prospěch. Chceme ukázat, že tohle mužstvo na to má. Soupeře ale samozřejmě respektuji, mají svou kvalitu, kterou potvrzovali ve druhé lize. My budeme favority a oni nemají co ztratit, takže z tohoto pohledu se musíme koncentrovat o to víc.“

Trenér Opavy Roman Skuhravý: „Celých pět týdnů, co se připravujeme na první kolo a na Spartu, se na utkání nesmírně těšíme. Utkání bude pro mě jako pro trenéra velká ukázka toho, co je třeba poopravit ve způsobu hry a filosofii systému. Věřím, že se nám na Letné podaří podat co nejlepší výkon, kterého jsme schopni. Sparta je pro mě Sparta. Letná je pro mě svatostánek. Má nejlepší individuální hráče, viděl jsem je ve všech zápasech přípravy a je jenom otázka času.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Benjamin Tetteh, útočník Sparty
Na Letné vidí v jednadvacetiletém forvardovi z Ghany velkou naději. I proto o něj vedení tolik stálo a jeho přestup z Bohemky nakonec dotáhlo do zdárného konce. Což o to, v minulé sezoně v dresu „klokanů“ ukázal, že v něm opravdu něco je. Jedná se o moderního útočníka silného v osobních soubojích. Dokáže se ale prosadit i v daleko větší konkurenci? A vyrovná se s tlakem, kterému se ve Spartě nevyhne nikdo? Jednoduché to mít nebude, budou se od očekávat hlavně góly. Proti Opavě by v základní sestavě chybět neměl.

Vstoupí Sparta do sezony ziskem tří bodů, nebo se opavský nováček postará o velké překvapení? Objednejte si O2 TV Sport na den a vychutnejte si zápas v té nejlepší vysílací kvalitě se vším všudy, včetně studia a nezbytných statistik! Více o tom, jak si pořídit digitální televizi O2 TV se dozvíte ZDE.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru