Kouč Vrba slíbil líbivý fotbal, Dukla si ale na mistra věří! Jak vstoupí Plzeň do ligy?

Proč zápas sledovat:

Je zajímavé, že se oba soupeři utkali také v prvním kole minulého ročníku a pražský tým tehdy podlehl Plzni vysoko 0:4. Protože soubor kouče Pavla Vrby ovládl také zápas ve Štruncových sadech, a to poměrem 5:1. Holenda, Podaný a spol. budou mít úřadujícímu mistrovi co oplácet.

„Plzeň docela známe, k trenérovi Pavlu Vrbovi mám obrovský respekt, což ale neznamená, že nebudeme chtít uspět. Když budeme hrát s Viktorkou desetkrát, tak se devětkrát může stát, že prohrajeme, ale podesáté, a to klidně může být teď v pátek, jim můžeme nějaký bod sebrat,“ burcoval nástupce kouče Hynka Pavel Drsek, jehož svěřenci mají z letních přípravných utkání poměrně příznivou bilanci. Ze sedmi startů pětkrát zvítězili a podlehli pouze Cottbusu (0:2) a Herthě Berlín (2:3).

Favorizovaní hosté, kteří mají stále na soupisce i Michaela Krmenčíka, však byli během léta ještě úspěšnější a triumfovali šestkrát ze sedmi případů. Nepovedla se pouze závěrečná tečka proti Dynamu Kyjev. Po návratu ze soustředění už na západě Čech ladí formu tak, aby se z metropole odvezly všechny body. „Herní soustředění splnilo to naše očekávání. Měli jsme kvalitní podmínky a doufám, že jsme na ligu dobře připraveni,“ pronesl plzeňský asistent Dušan Fitzel.

Pokud se bude opakovat základní sestava z generálka proti ukrajinskému obrovi, v základní sestavě Viktorie nebude absentovat ani letní akvizice z Levski Sofia Roman Procházka. „Příprava proběhla v pořádku a nyní už se všichni těšíme, až začnou ostré zápasy,“ uzavřel zkušený slovenský středopolař, kromě něhož se posílil účastník Ligy mistrů také Pernicou či Ekpaiem. Na to, jak se mu bude v novém působišti dařit, se můžete podívat už dnes od 18:30 na O2 TV Sport.

Řekli před zápasem:

Pavel Vrba (trenér Viktorie): „Kromě dvou zraněných (Hejda a Kolář) je kádr v pořádku a vhodně doplněný. Myslím si, že budeme schopni hrát líbivý fotbal.“

Pavel Drsek (kouč Dukly): „Když budeme hrát s Viktorkou desetkrát, tak se devětkrát může stát, že prohrajeme, ale podesáté, a to klidně může být teď v pátek, jim můžeme nějaký bod sebrat.“

Hráč, kterého se vyplatí sledovat:

Devětadvacetiletý slovenský záložník Roman Procházka má ze všech letních posil Viktorie do základní sestavy pro novu sezonu nejblíž. Mezi jedenácti vyvolenými ostatně nechyběl ani v generálce proti Dynamu Kyjev. Bývalého kapitána Levski Sofia čeká premiéra v české nejvyšší soutěži a bude hodně zajímavé sledovat, jak bude fungovat jeho spolupráce s Hrošovským, Čermákem, Kopicem a spol.

Pořiďte si digitální televizi O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a neunikne vám jediný zápas z nového ročníku FORTUNA:LIGY! Nebo se podívejte, jak si objednat O2 TV Sport na 24 hodin.

Foto: fcviktoria.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru