Šéf ligy Dušan Svoboda: Věříme, že nadstavbová část přinese nový pozitivní impulz

„Věříme, že vložení nadstavbové části do herního formátu bude zásadním průlomem v historii profesionální fotbalu v České republice, a že tento krok fanouškům i klubům samotným přinese nový pozitivní impulz,“ uvedl Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Po odehraném třicátém kole se týmy podle umístění rozdělí do tří skupin. V první se bude hrát o titul, ve druhé o účast v předkole Evropské ligy a v té třetí o záchranu. Novinka slibuje daleko více atraktivních zápasů, zejména ve o skupině o titul. „Na závěr sezóny se už teď těším a věřím, že i nový herní model spolu s kvalitními kádry všech ligových týmů přispěje k dalšímu nárůstu návštěvnosti na fotbalových stadionech,“ nemůže se Svoboda dočkat startu FORTUNA:LIGY.

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Ligová fotbalová asociace, která řídí kromě první i druhou ligu, už v červnu představila novou identitu obou soutěží a těsně před startem sezony předvedla i novinky v televizní grafice. Diváci ji poprvé uvidí už v pátek, kdy startuje FORTUNA:LIGA na kanálu O2 TV Sport prvním přímým přenosem. Půjde o atraktivní duel mezi pražskou Duklou a obhájcem titul – Viktorií Plzeň.

„Jen na O2 TV mají diváci poprvé v historii možnost sledovat v televizi všechny zápasy. Tři nejatraktivnější duely nabídne O2 TV Sport v nejlepší vysílací kvalitě, včetně studia a speciálního statistického servisu zvaného Tracab. Zbývající čtyři utkání z každého kola pak odvysílá O2 TV Fotbal v multidimenzi v tzv. HD streaming kvalitě,“ připomněl k vysílacímu schématu výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

Spolupráce mezi LFA a O2 TV Sport pokračuje také v oblasti videorozhodčích. Po příslibu od FAČR a její nové komise rozhodčích bude videorozhodčí nasazen hned ve třech zápasech první kola. „V této praxi bychom rádi pokračovali i v dalším průběhu sezóny. Projekt se organizačně dostal do další fáze a jdeme podle plánu, který jsme slíbili veřejnosti a zvyšujeme počet utkání s dohledem videa v každém kole,“ dodal šéf ligy Dušan Svoboda.

Chcete mít kompletní FORTUNA:LIGU jako na dlani? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a sledujte všechny zápasy sezony 2018/2019!

Nepřehlédněte: Startuje fotbalová FORTUNA:LIGA. Jen na O2 TV uvidí diváci poprvé v historii všechny zápasy

Foto: LFA

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru