OBRAZEM: Sparta, Plzeň i Slavia odhalily nové dresy. Jak se vám líbí?

  • Elegance – tradice – funkčnost

Právě těmito třemi slovy představili zbrusu novou hlavní sadu dresů v Plzni. Jsou vyvedeny ve stylu polo trička, které zdobí elegantní modrý límeček s knoflíky. Od prvního návrhu až po výrobu prvního kusu nového trikotu uplynulo šest měsíců.

„Dres s límečkem se mi líbí, je to prvek, který jsme dlouho neměli a působí opravdu zajímavě,“ potvrzuje záložník Jan Kopic, nejlepší hráč loňského ligového ročníku. „Podoba nového dresu nás v kabině vždy všechny zajímá. I tentokrát se podařilo navrhnout opravdu netradiční kousek a mohu říct za celou kabinu, že jsme velmi spokojeni. A sluší mi,“ usmívá se obránce David Limberský.

V Plzni zvolili pro prezentaci dresů neotřelý a originální způsob. Jednou z hlavních postav se stal známý youtuber a parkurista Tary. Více se dozvíte ve videu.

  • Inspirací významné výročí

Pražská Sparta na tradiční předsezónní tiskové konferenci představila kromě další letní posily v podobě útočníka Benjamina Tetteha i nový dres pro venkovní zápasy. Nejvýraznější novinkou je, že čistě bílý dres s jemnými šedými detaily má na prsou vyvedené jen obrysové klubové logo, nikoli tradiční barevný znak.

Jelikož nová sada odkazuje k období Železné Sparty a připomíná, že klub bude v listopadu slavit 125 let od svého založení, na dresu nechybí ani motivy číslovky 125.

  • Do sezony v historické trikoloře

Slavii budou po následující rok provázet národní barvy. Tradiční červenobílé dresy doplní modré stuplny. Celek z Edenu si tím připomene nejen sto let od vzniku republiky, ale také nejúspěšnější období ve své historii, kdy sešívaní hráli právě s modrými stulpnami. Tato barva ve spojení s červenou a bílou vytvoří tradiční slávistickou trikoloru.

Domácí dresy doplní dvě venkovní sady. Ta pro ligová utkání bude tmavě modrá stejně jako v minulé sezoně, v evropských pohárech budou venkovní dresy světle modré.

  • Návrat do slavné éry

K razantní změně sáhli na Bohemians. Svislé pruhy na dresech „klokanů“ vystřídají po dlouhých letech ty vodorovné. Důvod? Klub chce tímto způsobem navázat na úspěšnou historii. Ve vodorovně pruhovaných dresech totiž celek z Vršovic zažil v 80. letech svoji nejslavnější a nejúspěšnější éru, kdy válel nejen doma, ale i v pohárové Evropě.

Nové dresy odhalili také v Teplicích. Osmý tým uplynulého ligového ročníku zůstal u tradiční žlutomodré kombinace.

Nový ročník FORTUNA:LIGY startuje už v pátek 20. července a digitální televize O2 TV odvysílá poprvé v historii všechny zápasy v sezoně! Chcete mít celou ligu jako na dlani? Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Fotbal.

Foto: fcviktoria.cz, sparta.cz, fkteplice.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru