Úspěch v Evropě, pak ligový titul. Sparta hýří před startem sezony sebevědomím

„Toho, čeho chceme v sezoně dosáhnout, se nemění. Teď je to postup do základní skupiny Evropské ligy, následně zisk titulu a úspěšní chceme být i v domácím poháru. Že bychom mohli vypadnout v předkolech Evropské ligy si nepřipouštíme, všichni se opravdu soustředíme na postup,“ zdůraznil na předsezónní tiskové konferenci generální ředitel Adam Kotalík.

Ten zároveň potvrdil, že byl zpečetěn přestup Benjamina Tetteha z Bohemians. Talentovaný ghanský forvard se stal čtvrtou letní posilou. To je oproti loňskému roku, kdy se v kabině objevila celá řada nových tváří, jen slabý odvar. Byl to záměr. „Loňská zkušenost pro nás byla významná a samozřejmě se promítla i do naší práce v přestupovém období a do způsobu, kterým uvažujeme o sestavování kádru. Při skládání mužstva jsme museli vzít v úvahu i nový herní formát ligy, aby se zápasová zátěž mohla rozložit na víc hráčů. Ta porce zápasů může být na podzim obrovská,“ dodal Kotalík.

Také čtěte: Tři důvody, proč sledovat FORTUNA:LIGU s novým herním formátem

Hapal má o sestavě téměř jasno

Jedním z témat tiskové konference byla pochopitelně i příprava, která se Spartě zrovna dvakrát nevydařila. Reputaci si nespravila ani v domácí generálce s polským Lubinem, letenští po nepovedeném výkonu prohráli 1:2. Kouč Pavel Hapal ovšem výsledkům v přípravě nepřikládá zvláštní důležitost.

„Prožil jsem v průběhu kariéry různé přípravy, dobré i špatné. Podstatné bude, jak odstartujeme novou sezónu. Osobně do ní jdu s velkou energií a optimismem. Věřím, že na první mistrovské utkání jsme dobře připraveni,“ uvědomuje si.

A jak sparťanský lodivod spokojený s posilami? „Před létem jsme měli určité představy, něco se povedlo zrealizovat a něco ne. Věděl jsem, že tady jsou velmi kvalitní hráči a podstatné bylo, abychom z nich udělali tým. Věřím, že to ukážou od prvního zápasu. O sestavě pro první utkání mám víceméně jasno, platí to, co jsem řekl po generálce, tedy že z 80 procent mám sestavu v hlavě. Drobnosti se ještě můžou měnit podle zdravotního stavu hráčů. Věřím, že sestava se ustálí, bude úspěšná a změn nebude příliš potřeba,“ pokračoval Hapal.

Nepřehlédněte: Celá česká fotbalová liga od podzimu na O2 TV minimálně do roku 2022

Nový kapitán nechce skončit jen u slov

Zároveň oznámil, že kapitánskou pásku převezme po Davidu Lafatovi jeden z klíčových hráčů týmu Josef Šural, jeho zástupcem bude rumunský špílmachr Nicolae Stanciu.

„Být oficiálním kapitánem je samozřejmě čest, pásku tady dřív nosily obrovské legendy. Chtěl bych se jim aspoň trochu přiblížit, je to velká zodpovědnost. Doufám, že nebudu podepsaný pod neúspěšnou sezonou. Snad bude povedená a já toho budu součástí. Máme co napravovat, minulá sezona se nepovedla od začátku do konce. Kádr je silný, kvalitně se doplnil a je opravdu dobrý. Měli bychom se ucházet o ty nejvyšší pozice, ale pravdu ukážou až ostré zápasy. Doufám, že od prvního utkání potvrdíme, že to nejsou jen slova a že do špičky opravdu patříme,“ řekl Šural.

Spartě mají k lepším výsledkům pomoct i nové dresy pro venkovní zápasy. Na Letné se při jejich tvorbě nechali inspirovat blížícím se významným výročím. Nová sada odkazuje k období Železné Sparty a připomíná, že klub bude v listopadu slavit 125 let od svého založení.

Vrátí se Sparta zpátky na trůn pro krále českého fotbalu? Nebo opět titul přenechá některému z konkurentů? Pořiďte si O2 TV Sport a neunikne vám jediný zápas nového ročníku FORTUNA:LIGY!

Foto: sparta.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru