Tři celky, které před novým ročníkem FORTUNA:LIGY nejlépe posílily

FC Viktoria Plzeň

Obhájce mistrovského titulu ztratil během letní přestávky tři hráče, posílil se ale hned o pět kvalitních borců. Na hostování do Karviné odešel Jan Suchan, smlouva skončila Andreasi Ivanschitzovi a definitivně se s Plzní rozloučil Václav Pilař, jenž zamířil do Olomouce.

Plzeň ale oproti tomu získala nadějného záložníka Pavla Buchu ze Slavie, Slováka Romana Procházku ze Sofie a taktéž Ubonga Ekpaie, který se po vydařené sezóně ve Zlíně pokusí prosadit i u mistra. K tomu se z hostování vrátilo několik hráčů, jmenujme především útočníka Jakuba Řezníčka a obránce Luďka Pernicu. Oba by v nové sezóně měli dostávat mnohem více prostoru.

řezníček

AC Sparta Praha

Sparta sice v létě přišla o Davida Lafatu, který ukončil kariéru, posílila se ale hned o šest zajímavých hráčů. Z hostování se vrátili Matěj Pulkrab a Eldar Civič, oba ale můžeme považovat za poměrně solidní posily. Především tedy Pulkraba, který měl v úvodu jara fantastickou střeleckou formu.

Poměrně interesantním jménem je i křídelník Alexandru Chipciu, jenž v loňské sezóně poprvé ve své kariéře nedokázal vstřelit branku. Ve Spartě bude rok z Anderlechtu hostovat a měl by se vrátit do své dřívější formy. Další posilou je pak jednadvacetiletý ghanský útočník Benjamin Tetteh, jenž se hned v prvním utkání za Spartu uvedl brankou. Velkou posilou je i Uroš Radakovič, bývalý olomoucký zadák. Sparta navíc získala i ideálního náhradníka brankáře Florina Nity, Martina Heču ze Slovácka.

SK Sigma Olomouc

Olomouc sice hned po konci sezóny 2017/18 přišla o Jakuba Řezníčka, jenž se vrátil zpět do Plzně, a také o Uroše Radakoviče, který si to namířil do Sparty, zároveň ale získala adekvátní náhrady.

Branky by měl střílet Martin Nešpor, který ukončil své angažmá v polském týmu Zaglebie Lubin. Osmadvacetiletý útočník zažil nejlepší období v Česku v dresu Mladé Boleslavi, naposledy ale působil ve Spartě.

Přesné přihrávky by měl svým novým spoluhráčům adresovat Václav Pilař, hodně se očekává i od Pavla Dvořáka, ten přestoupil z Jihlavy, která si FORTUNA:LIGU letos nezahraje. Poslední posilou je pak gólman Aleš Mandous, jenž přišel ze Žiliny a bude bojovat o své první minuty v české lize.

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport, s níž vám neunikne jediný zápas Fortuna ligy.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru