Čtyři taháky úvodního kola FORTUNA:LIGY

Jak se uvede po svém návratu Rezek proti „svým“?

 

Zkušený šestatřicetiletý útočník nechtěl hrát v minulé sezóně Fotbalovou národní ligu a i proto zamířil zpět do Teplic, kde s profesionální kariérou začal. Tam se mu nevedlo zle, přesto se po postupu Příbrami mezi elitu rozhodl znovu změnit dres. Rezek se tak opět stal útočníkem Příbrami a hned v prvním kole na něj čekají bývalí parťáci z Teplic.

Zničí opět Plzeň na úvod pražskou Duklu?

 

Naposledy v sezóně 2005/06 ztratila Plzeň v úvodním utkání všechny body. Na úvod letošní sezóny ji čeká pražská Dukla, se kterou se utkala i v 1. kole minulého ročníku české fotbalové ligy. A byla z toho jasná výhra, už během první půle Viktorka nasázela čtyři branky a ve druhé půli svůj výsledek pouze kontrolovala. V posledním kole poté Viktorka vstřelila Dukle dokonce pět branek a tak se zaváhání favorita v pátek rozhodně neočekává.

plzeň krmenčík

Nahradí Pulkraba Jan Pázler?

 

Liberec se především v úvodu jarní části sezóny mohl spolehnout na střelecké schopnosti Matěje Pulkraba. Ten se ale nyní vrátil do Sparty a tak si Slovan pořídil Jana Pázlera, nejlepšího kanonýra minulé sezóny Fotbalové národní ligy. A ten má jediný úkol, pokusit se Pulkraba nahradit. Útočník Sparty totiž loni hned na úvod Liberec zachránil, když jako střídající hráč šest minut před koncem jedinou brankou rozhodl o třech bodech pro Liberec z duelu proti Zlínu.

Potvrdí Sparta svou nadvládu proti Opavě?

 

Ze statistického hlediska bychom se měli dočkat pořádných gólových hodů. Posledních jedenáct vzájemných zápasů nabídlo skvostných 43 branek, v průměru tedy padají téměř čtyři branky na jedno střetnutí. Svou nadvládu bude chtít potvrdit Sparta, která proti Opavě neprohrála od roku 1999. Doma Sparta naposledy Opavu přivítala v roce 2004, tehdy z toho byla jasná výhra 5:1. Nejpamátnější zápas těchto celků se poté odehrál taktéž v roce 2004, kdy v Opavě vyhrála Sparta 3:4. K vidění tehdy byly dvě penalty a neuvěřitelně dramatický závěr, ve kterém čtyři minuty před koncem svou druhou trefou v utkání rozhodl Karel Poborský.

Program prvního kola FORTUNA:LIGY:


Pátek 20. července:

18:30 Dukla Praha – Plzeň (O2 TV Fotbal)

Sobota 21. července: 1

17:00 Příbram – Teplice, Liberec – Karviná, Zlín – Mladá Boleslav (O2 TV Fotbal)
19:00 Sparta Praha – Opava (O2 TV Sport)

Neděle 22. července:

15:00 Bohemians – Slovácko (O2 TV Fotbal)
18:00 Olomouc – Slavia Praha (O2 TV Sport)

Pondělí 23. července:

18:00 Ostrava – Jablonec (O2 TV)

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport, s níž vám neunikne jediný zápas Fortuna:ligy.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru