Čtyři události, které nás čekají hned v úvodu skupinové části Ligy mistrů

Simeone bude scházet, trest dostal i Guardiola

 

Hned na úvod základní skupiny Ligy mistrů bude Atlétiku Madrid scházet kouč Diego Simeone. Ten kvůli urážkám k rozhodčímu z prvního semifinále Evropské ligy proti Arsenalu dostal trest na čtyři zápasy. Polovinu si již odpykal, další dva zápasy na tribujě  jej ale čekají. Jedno absolvuje v rámci evropského Superpoháru, chybět ale bude i v prvním střetnutí v Lize mistrů. Dodejme ovšem, že Atlétiko si bez svého kouče vedlo skvěle. V semifinálové odvetě zvítězilo 1:0 a ve finále rozstřílelo Marseille poměrem 0:3.

V prvním utkání základní skupiny s trenérem nemohou počítat ani angličtí šampioni. Pep Guardiola inkasoval jednozápasový trest za protesty proti neuznanému gólu ze čtvrtfinálové odvety proti Liverpoolu. O přestávce vyčinil rozhodčím a druhou půli už strávil pouze na tribuně.

Pep Guardiola (Manchester City)

Lewandowski se pokusí prolomit svou mizérii

 

Závěr ročníku polskému útočníkovi příliš nevyšel. A to hned na dvou frontách. V Bundeslize sice v posledních sedmi zápasech vstřelil devět branek, v reprezentaci a Lize mistrů ale zklamal. Na světovém šampionátu se neprosadil a v Lize mistrů neskóroval hned v pěti zápasech v řadě. To se mu ještě v této milionářské soutěži nikdy nestalo. Svou mizérii se tak ihned pokusí přerušit. Je ale otázkou, v jakém klubu to bude.

Buffon v brance PSG nezačne

 

Gianluigi Buffon v létě přestoupil z Juventusu do Paris St. Germain, úvod základní skupiny Ligy mistrů se jej ale stoprocentně týkat nebude. Za červenou kartu ze závěru čtvrtfinálové odvety proti Realu Madrid a za následný výpad vůči rozhodčímu dostal od disciplinární komise třízápasový trest.

Plzeň po pěti letech znovu v Lize mistrů

 

Na los již netrpělivě čekají hráči plzeňské Viktorky. Český celek vyhrál ligu a po pěti letech se znovu kvalifikoval do Ligy mistrů. Hráči mají nejrůznější přání, po Realu Madrid či Manchesteru United chtějí i Juventus, kam zamířil Cristiano Ronaldo. Český mistr by se rozhodně rád vyhnul moskevskému Lokomotivu, jenž je v prvním koši jasně nejneatraktivnějším celkem jak pro hráče, tak pro fanoušky. V polovině září se ale každopádně dočkáme Ligy mistrů opět s českým zastoupením!

Jan Kopic. Foto: Facebook

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport, s níž vám neunikne jediný zápas Fortuna ligy.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru