Hlavní adepti na korunu krále střelců ve FORTUNA:LIZE

Michael Krmenčík

Michael Krmenčík loni nasázel šestnáct branek a s náskokem pěti zásahů získal ocenění pro nejlepšího střelce české fotbalové ligy. Favoritem je znovu, i nyní na něj Plzeň bude v ofenzivě sázet a Krmenčík by měl nastřílet minimálně patnáct branek. Dodejme, že Krmenčík měl především vynikající úvod, kdy během prvních dvanácti kol vstřelil devět branek. Jediný hattrick v sezóně zaznamenal v kole posledním, kdy Plzeň deklasovala pražskou Duklu 1:5.

Milan Škoda

Krmenčíkovi by měl na záda dýchat kapitán Slavie Milan Škoda. Ten se loni postaral o jedenáct branek stejně jako jeho spoluhráč Stanislav Tecl. Škodu ale často trápily zdravotní potíže. Slavia nyní doufá, že dvaatřicetiletý útočník bude fit a naváže na ročník 2016/17, kdy se trefil patnáctkrát a dělil první pozici s Davidem Lafatou.

Milan Škoda. Foto: slavia.cz

Matěj Pulkrab

Davida Lafatu by měl ve Spartě nahradit Matěj Pulkrab, jenž loňskou sezónu strávil na hostování v Liberci. A tam si nevedl vůbec zle, skvěle mu vyšel především úvod jarní části sezóny. V prvních pěti zápasech nasázel sedm branek a výrazně pomohl Dukle k šesté pozici.

Milan Baroš

Milan Baroš má před sebou zřejmě svou poslední sezónu v kariéře. Svými bojovnými výkony loni zachránil Baník Ostrava v soutěži a nyní se může vrhnout do ročníku nového. Baník má velmi zkušený kádr, který by měl hrát letos v horní polovině tabulky. K tomu by měla pomoci i legenda tohoto klubu, která v sezóně 2017/18 nastřílela devět branek. Jeho nejdůležitější brankou byla zcela jistě vítězná trefa proti Spartě, která Baníku přinesla nesmírně důležité tři body.

Milan Baroš Baník

Jan Pázler

Roli Matěje Pulkraba by měl v Liberci převzít Jan Pázler, jenž přišel jako nejlepší střelec Fotbalové národní ligy z Hradce Králové. Sedmadvacetiletý útočník zatím střídá úspěšné s méně povedenými ročníky. V sezóně 2014/15 vstřelil devět branek, následovala sezóna s osmnácti góly, poté Pázler zaznamenal pět tref a v uplynulé sezóně se do sítě soupeřů trefil jednadvacetkrát. Pázler ve druhé nejvyšší soutěži vstřelil hned dva hattricky, za zmínku stojí především jeho čtyři trefy ze začátku sezóny proti Žižkovu. Po tomto výkonu měl skutečně skvostnou statistiku – pět zápasů, osm branek. Může ohrozit nejlepší kanonýry posledních ročníků nejvyšší fotbalové ligy?

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport, s níž vám neunikne jediný zápas Fortuna ligy.

Foto: reprovideo

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru