Světový Tottenham

Prošel jsem si soupisky semifinálových účastníků, tedy Francie, Chorvatska, Anglie a Belgie, a zapisoval si kluby, ze kterých se rekrutuje největší počet hráčů. Že mezi nimi absolutně dominují ty evropské, nikoho nepřekvapí. A že ta nejvyšší kvalita je soustředěna v klubech, které budou hrát Ligu mistrů sezóny 2018-19, rovněž ne.

Nejširší zastoupení mezi semifinalisty má… Ano, Tottenham! Kohouti dodali do semifinálových bojů devět hráčů. Počítejte se mnou: Lloris hraje za Francii. Alderweireld, Vertonghen, Dembélé za Belgii. Rose, Trippier, Dier, Alli a Kane za Anglii).  A výborný čich vedení Tottenhamu na kvalitní hráče vynikne o to víc, když si uvědomíme, že Modrič, Čorluka, Chadli a Walker, tedy další semifinalisté, za severolondýnský klub donedávna také nastupovali!

Se sedmi hráči se v semifinále MS představili Manchester City i Manchester United. Pro rozsouzení, kdo z nich byl „lepší“, jsem si tedy stanovil bodovací kritéria platnosti hráčů. Za víc jak 500 odehraných minut dostali 6 bodů, za 400 minut a více 5 bodů, nad 300 minut 4 body, nad 200 minut  3 body, nad 100 minut 2 body,  za 1-99 minut 1 bod. A protože o úspěšnosti týmů rozhodují hlavně góly, dávám hráčům za každou vstřelenou branku 2 body a za každou asistenci jeden.

Poté vyjde takováto tabulka klubové elity. Je to samozřejmě jen hra, ale kdo si hraje…

Pořadí Klub Počet hráčů Součet bodů
1. TottenhamHotspur 9 55
2. Manchester United 7 42
3. Manchester City 7 35
4.-5. Chelsea 5 29
Atlético Madrid 3 29
6. Real Madrid 3 22
7.-8. Barcelona 4 18
Paris Saint-Germain 4 18
9. Inter Milán 2 16
10. Juventus 2 14
11. Liverpool 4 12
12.-13. AS Monaco 4 11
Leicester 2 11

Takže potvrzena kvalitativní převaha anglické Premier League, na nečekaně brzké vyřazení reprezentací Španělska, Německa či Portugalska doplatily velkokluby jako Real, Barcelona či Bayern. Vysokou „výtěžnost“ mají hráči Interu Milán a Juventusu Turín – dohromady jsou jen čtyři, ale všichni budou hrát finále a patří k oporám svých týmů (Brozovič, Perišič, respektive Matuidi a Mandžukič).

Zbývá dodat, že pouze Chelsea a Leicester se nepředstaví v příštím ročníku Ligy mistrů.

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport, s níž vám neunikne jediný zápas Ligy mistrů.

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru