Poslední zápas Opavy na Spartě? Debakl! Jak obstojí tentokrát?

Vraťme se na chvíli do srpna 2004. Tehdy se totiž Opavští na horké letenské půdě představili na dlouhé roky naposledy. Šlo o třetí kolo ročníku 2004/2005, v němž se Sparta probojovala od základní skupiny Ligy mistrů a vybojovala ligový titul. Sílu rozjíždějícího se výběru kouče Františka Straky v úvodu sezony poznali na vlastní kůži i Slezané.

Ještě se nestačili ani pořádně vzpamatovat z dlouhé cesty přes téměř celou republiku a po sedmi odehraných minutách už po rychlých trefách kanonýra Milana Pacandy už o dva góly. O pár minut později sice dokázali snížit na 1:2, ovšem v závěrečné desetiminutovce už nedokázali domácím vzdorovat a na cestu domů dostali další tři „kusy“. Zazářil hlavně snajpr Milana Pacanda, který zkompletoval hattrick. Sparta si připsala tři body za hladkou výhru 5:1.

Aspirant na titul vs. nadšený nováček. Kdo uspěje?

Uběhlo třináct let a Opava znovu nabere směr Letná. Na jedné straně barikády budou stát domácí, kteří chtějí za každou cenu napravit zpackanou loňskou sezonu zakončenou až na pátém místě a hlavně ukončit nezvykle dlouhé čekání na ligový titul. Na to nejsou na Spartě zvyklí. Dosavadní výsledky v přípravě ovšem popravdě fanouškům přehnanou dávku optimismu do žil zrovna nevlévají. Na druhé straně bude nadšený nováček, který nabude mít co ztratit, naopak se bude chtít předvést v co nejlepším světle. Po tolika letech v nejvyšší soutěži nebudou mít Opavané o dostatek motivace nouzi. „Autobus nezaparkujeme ani na Spartě,“ slibuje lodivod Roman Skuhravý.

Potvrdí Sparta pod koučem Pavlem Hapalem roli favorita a vstoupí do sezony vítězně, nebo se nováček postará o prvotřídní senzaci a domácího obra obere o body? To se dozvíme už v sobotu 21. července. Zápas uvidíte v té nejlepší vysílací kvalitě živě na O2 TV Sport!

Nepřehlédněte: Celá česká fotbalová liga od podzimu na O2 TV minimálně do roku 2022

Foto: O2 TV Sport, sparta.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru