Pět důvodů, proč sledovat další ročník Ligy mistrů

Plzeň a snad i pražská Slavia

Po pěti letech uvidíme Ligu mistrů opět doma. Do základní skupiny se díky mistrovskému titulu automaticky kvalifikovala Viktoria Plzeň, která poměrně úspěšně bojovala i v sezóně 2013/14, kdy naposledy český celek tuto soutěž absolvoval. Ve hře o postup do milionářské soutěže je i Slavia, český vicemistr. Na tým kouče Jindřicha Trpišovského čeká 3. předkolo Ligy mistrů a šance tak rozhodně nejsou malé.

Vyhraje Real Madrid i bez Ronalda?

Real Madrid i přes krizi, kterou v uplynulé sezóně měl, dokráčel ke třetímu titulu v Lize mistrů v řadě. Pokud ale chce napodobit svou vítěznou éru ze šedesátých let, kdy Pohár mistrů evropských zemí ovládl hned pětkrát za sebou, bude muset uspět i v následujícím ročníku! A to nebude vůbec jednoduché. Ihned po sezóně nečekaně odstoupil kouč Zinedine Zidane, ještě tvrdší ranou je pak pro klub úprk Cristiana Ronalda. Ten zamířil do Juventusu, který si ho pořídil právě kvůli cílu ovládnout konečně Champions League.

Utne nějaký celek španělskou nadvládu?

Real zvítězil už třikrát v řadě a posledních pět ročníků ovládly pouze španělské celky. V roce 2015 slavila Barcelona, o rok předtím to byl znovu Real Madrid. Nyní se ostatní týmy pokusí španělskou nadvládu zastavit. I v příští sezóně se favorizují anglické celky, hodně se opět očekává od Paris St. Germain a Ligu mistrů konečně bude chtít ovládnout Juventus, který by do svých řad mohl získat Cristiana Ronalda.

Naplní PSG a Manchester City očekávání?

Od těchto klubů se znovu očekává úspěch. Paris St. Germain byl favorizován už před dvěma lety, tehdy ale francouzský velkoklub absolutně nezvládl osmifinálovou odvetu proti Barceloně. Loni mělo PSG k dispozici i Neymara, nejdražší hráč v historii ale zklamal a PSG znovu skončilo v osmifinále. Na titul si myslel i Pep Guardiola, jenž s Manchesterem City ovládl anglickou Premier League. A v Lize mistrů nebyl daleko od úspěchu, ve čtvrtfinále ale Citizens dokonale sestřelilo útočné trio Liverpoolu Mané-Firmino-Salah. Na to budou chtít hvězdy jako Agüero, de Bruyne či David Silva co nejdříve zapomenout.

Jak si povede Liverpool. Bude chytat Karius?

Liverpool loni prožil skvostnou sezónu, kterou ovšem nezakončil zcela ideálně. Po fantastických výkonech se zaslouženě dostal až do finále Ligy mistrů, kde se ale úspěšná sezóna zhroutila. Hned v úvodu se zranil nejlepší střelec Reds Mohamed Salah, dvě nepochopitelné chyby poté udělal Loris Karius. Ihned se začalo hovořit o tom, že Jürgen Klopp musí najít nového gólmana. Německý manažer ale na postu gólmanské jedničky nehodlá nic měnit a Lorise Kariuse tak uvidíme v brance anglického týmu i v příští sezóně. Karius tak jistě bude v centru pozornosti a uvidíme, jak zvládne enormní tlak na svou osobu.

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport, s níž vám neunikne jediný zápas Ligy mistrů.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru