Bitevní pole Vlasty KAISERA: Ronaldo a Stará dáma? Nebo jen stará vesta?

Nebude to ale letos přece jen jinak? Slavný fotbalista má už Kristova léta a jeho Real výrazně pošilhává po nové a perspektivnější akvizici pro útok – po Neymarovi. Ronaldova gáže se stává v souvislosti s jeho postupujícím věkem přítěží a je tady asi poslední možnost ještě ho nějak „monetizovat“, tedy výhodně zpeněžit.

A italská fotbalová scéna, jak známo, přeje fotbalovým legendám vyššího věku. Vyšší Ronaldův věk by tedy tolik nevadil. Důležitý je jeho věhlas, jeho síla, jeho góly. Do hry o Ronaldovu budoucnost se tedy mocně vložil italský mistr Juventus. Ten Juventus, jehož naděje na zisk Ligy mistrů Ronaldo v posledních dvou sezónách svými góly zničil. Nikdo ale nezapomene (a portugalský snajpr určitě ne), jak spontánně mu turínský Allianz Stadium tleskal po krásném gólu nůžkami. Ronaldo se pravidelně na stadionech soupeřů setkává s nenávistným pískotem – zde zažil něco jiného. A pokud by se stal skutečně posilou Juve, zažil by láskyplné pozornosti habaděj.

Cristiano Ronaldo. Foto: GETTY IMAGES

Jinak je ale téma stále stejné – peníze, výhodnost kontraktu a zabezpečení hvězdného a výlučného postavení. Florentino Pérez, prezident Realu, prý už odmítá zvednout portugalskému útočníkovi gáži, navíc ignoruje jeho boj se španělskými daňovými úřady a nepodporuje ho v něm. A je čerstvě zamilován do Neymara, případně do ještě mladšího Mbappého…

Ronaldo nezkousl ani odchod Zinedina Zidana, byl to muž, kterého respektoval a ctil. A který mu nechával hvězdnou volnost, což Ronaldo ke svému fotbalovému životu potřebuje stejně jako pitnou vodu a vzduch.

Juventus už jednal s hráčovým agentem Jorgem Mendesem, prý je tu i vstřícné gesto Florentina Péreze, který by byl ochoten podstatně (až desetinásobně!) snížit Ronaldovu přestupní klauzuli. Trvá však na tom, aby Ronaldo neodešel do Barcelony, Manchesteru United nebo Paris Saint-Germain. Juventus by tedy tolik nevadil…

A turínský klub už i naplánoval finanční cestičku k portugalské mega-hvězdě. Odejít by mohli Higuaín, Rugani, Sturaro, Asamoah, případně i Alex Sandro, Pjaca a Mandžukič. Nové mladé posily jsou už zabezpečeny, jejich plat by přitom v souhrnu byl výrazně nižší než u odcházejících legend.

Takže by se peníze najít prostě mohly. Omlazený Juventus a v jeho čele změnou prostředí omlazený a nově namotivovaný Cristiano Ronaldo. Líbí se vám tahle idea?

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru