Tři důvody, proč sledovat FORTUNA:LIGU s novým herním formátem

  • Více zápasů = více zábavy

Minulý ročník 2017/2018 byl posledním, kdy jsme jméno mistra, zástupce v evropských pohárech i dvojici sestupujících znali definitivně po třiceti odehraných kolech. Tradičnímu systému odzvonilo. Od následující sezony přijde po základní části na řadu ještě nadstavba ve třech skupinách – skupina o titul, skupina o Evropskou ligu a skupina o záchranu.

To znamená, že FORTUNA:LIGA nabídne v následující sezoně hned o 41 utkání více než v předchozích ročnících. S novým formátem ligy tak přichází více hracích dnů i více zábavy přímo na stadionech či u přímých přenosů stanice O2 TV Sport, která odvysílá z každého hracího kola vždy všechny zápasy. To jsou více než příznivé zprávy pro všechny fotbalové fanoušky.

  • Zvýší se atraktivita soutěže

Hlavní motiv, proč myšlenka na změnu herního formátu vlastně vznikla. Zapomeňte na nudné zápasy, ve kterých o nic nešlo. V následujícím ročníku se jejich počet sníží na absolutní minimum. Všechny týmy budou mít o co hrát až do závěrečného třicátého kola základní části. Bude totiž velký rozdíl, jestli váš oblíbený tým skončí jedenáctý, nebo o příčku výše. V prvním případě by se ho totiž týkal zrádný boj o sestup, kterému se chtějí všichni za každou cenu pokaždé vyhnout. V tom druhém případě by spadl do druhé skupiny, v níž se bude hrát o start v pohárové Evropě.

A nadstavbové skupiny? V jejich případě se o náboj už vůbec nemusíme bát. Můžeme se těšit na opravdu zajímavé duely, ať už půjde o skupinu o titul, nebo o tu, v níž se bude bojovat o udržení v nejvyšší soutěži. Nový herní formát slibuje drama až do úplného konce konce sezony a nabídne větší porci vypjatých duelů než tomu bylo doposud. To se jistě odrazí i na návštěvnosti na stadionech.

Michael Krmenčík. Foto: Facebook

  • Týmy odehrají více kvalitních zápasů

Kromě značnému zvýšení atraktivity ligy může nový herní formát pomoct i samotným klubům. A to tím, že v sezoně odehrají daleko více těžkých a kvalitních zápasů, které je dostatečně prověří. To bude bezpochyby platit především ve skupině o titul, do které se kvalifikuje prvních šest týmů tabulky po třiceti odehraných kolech.

Nejednou jsme od zástupců v pohárové Evropě slýchávali, že nejsou úspěšní kvůli nedostatku odehraných kvalitních duelů v domácí lize. To se nyní změní. Právě klubům usilujícím o start v Evropské lize, případně „milionářské“ Lize mistrů to může jen prospět a pomoct jim se lépe připravit na těžké kvalifikační boje.

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport, s níž vám neunikne jediný zápas Fortuna ligy.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru