Pešta na prahu velké bitvy: Cítím, že jsem nejvíce připravený, co jsem kdy byl

„Připravený jsem, jinak bych do toho zápasu vůbec nešel. Připravoval jsem se na to skoro dva a půl měsíce, trénoval jsem tady i v Americe. Cítím, že jsem nejvíce připravený, co jsem kdy byl. Nějak extra z toho nervózní nejsem. Je to sice, co se týče jména, můj nejzajímavější soupeř, ale zvučné soupeře jsem měl už předtím. Není to pro mě tedy zas až taková novinka,“ zdůraznil český bojovník před odletem do Ruska v rozhovoru pro deník Sport.

Motivace mu rozhodně nechybí. Pokud by se mu totiž podařilo 110kilového pořízka porazit, přiblížil by se návratu do UFC. Pešta se stal teprve druhým Čechem, který se kdy do nejslanější a nejprestižnější MMA organizace prokousal. Nečeká ho ovšem nic jednoduchého.

Jemeljaněnko se vždy snaží svého soka poslat na lopatky co nejdříve. Má na něj Pešta vymyšlenou nějakou zvláštní taktiku? „Myslím si, že do mě takhle ostře nepůjde. On určitě ví, že mám dobré takedowny (shozy na zem), a kdyby šel zbrkle, tak ho hodím rovnou na zem. Myslím si, že bude spíš vyčkávat. Pokud by nastupoval tvrdě, tak si to ohlídám. Soupeř, který do toho jde po hlavě, mi právě docela vyhovuje.“

Jednou z hlavních předností českého bojovníka je již zmíněný boj na zemi. I s touto taktikou možná na Rusa vyrukuje. „Je to jedna z variant. Já jsem teď ale pracoval hodně i na postoji a řekl bych, že jsem se hodně zlepšil. Nerad bych to nějak predikoval, člověk se vždycky musí přizpůsobit dané situaci až během samotného souboje. Pokud bych spoléhal jen na takedowny, tak bych si třeba nevšiml, kdyby se naskytla nějaká vhodná příležitost pro úder. Je lepší mít v hlavně dvě tři varianty a s nimi pak pracovat,“ prohlásil také pro deník Sport.

Fanoušci se na souboj těší, přeci jen půjde o jeden z nejzajímavějších soubojů historie českého MMA. Jak se těší Viktor Pešta? „Každý zápas je dost o stresu a strachu. Přeci jen, jdeme se tam porvat. Pro mě je to ale práce jako každá jiná. Prostě tam půjdu a utkám se s ním. Stres i trému samozřejmě mám, ale to je dobře. Kdyby tu nebyly, tak je něco asi špatně,“ dodal sedmadvacetiletý rodák z Příbrami před svým velkým zápasem.

Očekávaný duel Pešta vs. Jemeljaněnko můžete v pondělí 9. července od 17:00 sledovat živě. Objednejte si O2 TV Sport na den a buďte u toho!

Foto: O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru