Bitevní pole Vlasty KAISERA: Jedenáctka složená z nul

Emre Can, německý záložník tureckého původu, přechází do Juventusu z Liverpoolu, kde během jara kvůli zranění moc nehrál. Není tedy ani tak jasné, zda mu bylo prodloužení smlouvy liverpoolským klubem vnucováno či nikoliv, ale je to pravděpodobné – žádný fotbalový „nazdárek“ to rozhodně není a všichni věděli, že po vypršení smlouvy bude volný bez náhrady. A právě to se stalo. A právě toho také využil Juventus.

V éře Giuseppeho Marotty, který do Juventusu přišel v roce 2010, představuje Emre Can už jedenáctou posilu s mezinárodním renomé, která byla ulovena v rámci „parametro zero“ – tedy po ukončení smlouvy a bez nutnosti finanční náhrady původnímu zaměstnavateli.

Z těchto hráčů by se už dal sestavit fungující tým, od brankáře po útok, pojďme tedy na to.

Brankář: NETO – Brazilský gólman byl získán v roce 2015 z Fiorentiny, trpělivě dělal dvojku Buffonovi, v současnosti je však už jedničkou ve Valencii. Tam ovšem odešel za peníze, takže Juventusu vydělal!

Obranu tvoří:

ANDREA BARZAGLI – Italský mistr světa sice nepřišel v roce 2011 z Wolfsburgu úplně za nulu, ale za „hubičkovou“ cenu nepřesahující půl milionu eur. Staré dámě slouží dodnes, nedávno prodloužil smlouvu.

LÚCIO – Brazilský stoper přešel v roce 2012 z rivalského Interu Milán, v Juventusu mu ovšem pšenka dlouho nekvetla. Každopádně obchod nebyl zásluhou nulové vstupní částky určitě ztrátový…

DANI ALVES – Další Brazilec ukončil své angažmá v Barceloně, po roce stráveném v Juve přestoupil do ambiciózně posilujícího Paris Saint-Germain.

Záloha:

PAUL POGBA – Marottův absolutní „majstrštyk“. Z Manchesteru United přicházel v roce 2012 za nulu, aby se tam v roce 2016 vracel za tehdy rekordní částku 105 milionů eur… Tomu se říká finanční zhodnocení!

ANDREA PIRLO – Další královský kousek. Pirlo byl dán v AC Milán na transfer listinu jakožto „vyhořelý“, v Juventusu se ale báječně zregeneroval a byl vůdčí osobností na počátku série sedmi mistrovských titulů. Dnes si na jeho minulost v Interu či AC Milán nikdo moc nevzpomene – jako kdyby byl celou kariéru „černo-bílý“.

SAMI KHEDIRA – Muž, který Emreho Cana do Juventusu nasměroval a který si v něm vychovává svého čistokrevného nástupce. Z Realu přicházel v roce 2015.

EMRE CAN – Zatím poslední „nulová“ posila zálohy, Khedirovo druhé já.

Útok:

KINGSLEY COMAN – V roce 2014 přicházel jako talentovaný mladíček z Paris Saint-Germain zdarma, před rokem odcházel do Bayernu za 21 milionů eur.

LUCA TONI – Vytáhlý kanonýr střídal kluby jak na běžícím pásu, v závěru své kariéry se už ale mezi nimi pohyboval výhradně zadarmo – po skončení smlouvy. Juventus ho převzal z CFC Janov v roce 2011.

FERNANDO LLORENTE – Z Bilbaa do Juventusu v roce 2013 zdarma, do Sevilly v roce 2015 také. Ale poté už za slušné peníze do Swansea a do Tottenhamu.

O nové posile Juventusu stejně jako o dalších novinkách se více dozvíte v Magazínu Juventus TV, který vysíláme na O2 TV SPORT pravidelně každý čtvrtek.

Foto: GettyImages
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru