Celá česká fotbalová liga od podzimu na O2 TV minimálně do roku 2022

Významné dohody o vysílacích právech na českou nejvyšší fotbalovou soutěž se podařilo dosáhnout digitální televizi O2 TV s vlastníkem práv, společností Pragosport. Vůbec poprvé v historii tak od nadcházející sezony najdou diváci všechny zápasy na digitální televizi O2 TV. Nová smlouva platí na sezony 2018/2019, 2019/2020, 2020/2021, 2021/2022.

„Z mnoha hledisek je uplynulý půlrok pro O2 TV zlomový. Podařilo se nám získat výhradní práva na Ligu mistrů, značný podíl budeme mít na vysílání hokejové extraligy a poslední třešničkou na dortu jsou kompletní práva na první českou fotbalovou ligu. Potvrzujeme tím náš záměr exkluzivně vysílat ten nejatraktivnější a nejsledovanější obsah. Navíc divákům dáváme jistotu, že o nejoblíbenější soutěže v O2 TV nepřijdou. Ligu mistrů máme do roku 2021, hokejovou extraligu do roku 2023, basketbalovou Euroligu do roku 2021 a nová smlouva na fotbalovou ligu je až do sezony 2021/2022,“sdělila Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

Od nadcházející sezony nabídnou stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal v každém kole Fortuna ligy ty nejatraktivnější zápasy. Celkem se jedná minimálně o 105 přímých přenosů za sezonu, chybět nebudou ani duely z nově hrané nadstavbové části. Oproti uplynulým třem sezonám, kdy O2 TV Sport vysílal první a čtvrtou volbu, se jedná o téměř dvojnásobný nárůst obsahu z českého fotbalu.

Uzavření dlouho očekávaného kontraktu je významným krokem i pro Ligovou fotbalovou asociaci. „Jsme rádi, že nám O2 TV pomůže zvednout úroveň prezentace Fortuna ligy o další stupeň výš. Smlouva odpovídá parametrům, které jsme garantovali klubům, jako jsou jednotné TV sloty a významné navýšení příjmů,“ zhodnotil partnerství Dušan Svoboda, předseda LFA.

S multidimenzí fotbal na více zařízeních, různé kamery i více zápasů

Díky moderním technologiím bude O2 TV českým fanouškům i nadále přinášet výhody tzv. multidimenze, která umožňuje sledovat několik sportovních přenosů současně, přepínat mezi různými kamerami, cokoli si zastavit, přetočit nebo nahrát. To vše navíc na čtyřech různých zařízeních – tedy na počítači, v telefonu nebo tabletu. Samozřejmostí je i funkce zpětného zhlédnutí až 7 dní po odvysílání, kdy divákům neuteče žádná gólová šance, zajímavé střetnutí nebo sporný moment.

Jelikož společnost O2 zakoupila i online práva na nejvyšší domácí fotbalovou soutěž, tak se diváci v příštích letech dočkají jedné velké novinky. „Díky multidimenzi, která jim umožní sledování zápasů až na čtyřech zařízeních, nepřijdou nyní o žádný zápas, kteréhokoliv klubu. Z každého kola bude O2 TV vyrábět čtyři televizní utkání v nejlepší vysílací kvalitě. Další čtyři utkání, která rovněž odvysíláme v O2 TV v rámci multidimenze, přineseme v tzv. streaming kvalitě,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

Statistiky v reálném čase díky systému Tracab

Unikátní multidimenze se dočká ještě jednoho podstatného vylepšení. Od nové sezony Fortuna ligy bude při živém vysílání k dispozici systém Tracab, díky kterému je možné nabízet v reálném čase aktuální statistiky o týmech či hráčích. „V rámci jedné z obrazovek multidimenze umožníme během přenosů sledování jedinečných parametrů, jako například aktuální, průměrná či maximální rychlost hráčů nebo uběhnuté vzdálenosti. Technologie Tracab umí i 3D vizualizace herních momentů, a to vše aktuálně. Pro fanouška je to další funkcionalita, kterou nabízí pouze O2 TV Sport. V zahraničí se jedná o velmi úspěšný a populární prvek při přenosech,“ uvedl Marek Kindernay.

Videorozhodčí na stadionech i díky O2 TV

Stanice O2 TV Sport se i nadále plánuje výrazně podílet na projektu videorozhodčích, u kterého je od samého začátku. Nejprve to bylo při testovacím offline režimu, následně při jarním online režimu. I v nadcházejících ročnících poskytne společnost O2 Ligové fotbalové asociaci přenosový vůz, který splňuje všechny podmínky pro práci videorozhodčího.

Do nové sezony s posílenou redakcí

Větší počet přenosů si vyžádá i personální posílení fotbalové redakce. Po zdravotní dovolené se k české fotbalové lize vrací zkušený komentátor Tomáš Radotínský. Reportéra Davida Sobiška pak doplní reportérka Monika Čuhelová, která má za sebou pětileté působení v České televizi.

Sportovní přenosy v O2 TV mohou sledovat všichni zákazníci nejen ve svých domácnostech, kde stačí mít internetové připojení od libovolného poskytovatele, ale také ve více než 1 200 restauracích po celé České republice. Další stále populárnější možností je O2 TV Sport s přístupem Na den, kde přenosy běží v prohlížeči nebo v aplikaci O2 TV na mobilu i tabletu. Obsah O2 TV Sport Na den je nyní navíc dostupný i v HbbTV aplikaci TV Prima.

Foto: O2 TV Sport
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru