Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Zidaneho dědictví v Realu?

Stabilizovanou a prověřenou brankářskou jedničku Keylora Navase. Reprezentant Kostariky se stal hráčem Realu ještě předtím, než se vlády ujal Zinedine Zidane. Z původně nenápadného člena kádru se stala jedna z hlavních opor.

Obrannou linii v procesu přestavby. Raphael Varane omladil stoperskou dvojici, vedle jasného lídra Sergia Ramose se dostal na špičkovou úroveň i do základní sestavy francouzského nároďáku. Hodila by se ale určitě alespoň jedna nová tvář do středu obrany. Nalevo je vedle zkušené jedničky Marcela připravený mladík Theo Hernandez. Na pravé straně se ale ukazuje slabina. Díru za zraněného Carvajala musel Zidane v téhle sezóně řešit několika záplatami, ale ani jedna nedosahovala ofenzivních schopností španělského reprezentanta.

Dobře sehranou zálohu. Zinedine Zidane udělal z původního náhradníka Casemira jasnou jedničku na pozici defenzivního záložníka a tenhle tah mu stoprocentně vyšel. Navíc má k dispozici ještě Matea Kovačiče, který už také předvedl, že na základ má. Kroos a Modrič patří mezi světovou špičku v rozehrávce, navíc jim uprostřed může pomoci i Isco.

Nevyřešený útok. Vepředu to vypadá na střídání stráží. Pozice Cristiana Ronalda je jasná. Karim Benzema sice funguje jako bodyguard Portugalce a nahrávač skvěle, ale od hrotového útočníka se přece jenom očekává daleko výraznější gólový příspěvek a především stabilní dlouhodobá střelecká forma. Otázkou je, zda v týmu zůstane střelec dvou gólů z finále Ligy mistrů Gareth Bale. Pokud je zdravý, může být pro Real přínosem. Zidane s ním moc nepočítal, ale s příchodem nového kouče vzrůstá Baleova naděje. Víc prostoru ale i zodpovědnosti by měli dostat Lucas Vázquez nebo Marco Asensio. Ti si v rolích prvních náhradníků a příležitostných členů základní sestavy vedli nad míru dobře. Otázkou je, jak se popasují s větší zodpovědností a tím pádem i větším tlakem.

Foto: GettyImages

Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru