Španělsko, Anglie, Německo, Francie, Itálie a … Rakousko!

V soutěžích pořádaných UEFA se Red Bull Salzburg z důvodů zakázaného „product placement“ nazývá FC Salzburg. Tato sezóna pro něj nezačala dobře – opět se nedostal do Ligy mistrů. Vypadl ve 3. předkole s chorvatskou Rijekou, i když s ní neprohrál, ale jen dvakrát remizoval (0:0 a 1:1).

To ovšem bylo na začátku srpna. Do začátku dubna Rudí Býci prohráli už jen v jediném utkání! Za osm měsíců odehráli 48 soutěžních zápasů, slavili v nich 31 výher a jen v jednom případě (na půdě Sturmu Graz) prohráli.

Evropské lize vyřadili i Borussii Dortmund, soupeře mnohem silnějšího než byla Rijeka v předkole Ligy mistrů. A na cestě do semifinále je nezastavil ani zástupce z další top ligy – římské Lazio.

To v opačném gardu okopírovalo výkon svého městského rivala. Zatímco AS Řím to v odvetě s Barcelonou dotáhl k senzačnímu postupovému výsledku 3:0, Lazio vedlo v součtu obou zápasů už 5:2, ale pak inkasovalo v salcburské Wals-Siezenheim Areně tři góly v rozpětí pěti minut a bylo vyřazeno…

To ovšem vůbec nemrzí FC Salzburg – naopak! Ocitá se v semifinále Evropské ligy a to ve velmi vybrané společnosti. Příznivý efekt to může mít i na boj o titul v rakouské lize, protože pozornost Rudých Býků teď bude primárně upřena na Evropu.

Tohoto evropského nasměrování lídra rakouské ligy tedy může využít druhý Sturm Graz, který zatím ztrácí osm bodů. Když ale postupovými oslavami „ovíněný“ Red Bull prohraje na půdě ambiciózní Admiry a Sturm si doma poradí s Mattersburgem, odstup obou klubů se sníží na pět bodů. A o dramatický finiš v rakouské Tipico Bundeslize může být postaráno!

Zápas Sturm Graz – Mattersburg vysíláme přímým přenosem v sobotu 14. dubna od 15:55 na O2 TV Fotbal.

Foto: gettyimages

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru