Bitevní pole Vlasty KAISERA: Nezkrotní Rudí býci

Mistru Rakouska posledních čtyř sezón se hned v úvodu sezóny opět nepodařilo postoupit do Ligy mistrů. Ve 3.předkole sice neprohrál s Rijekou, ale po remízách 1:1 (doma) a 0:0 byl vyřazen. Play-off Evropské ligy s rumunským Vitorulem ale už nebyl žádný problém a Red Bull se pak nezastavil ani ve skupině, kterou vyhrál bez jediné prohry, ani ve vyřazovací fázi, kde šel dál přes mezinárodně velmi zkušené soupeře ze silných fotbalových zemí, Real Sociedad San Sebastian a Borussii Dortmund.

Poslední soutěžní prohrou klubu z Mozartova města je tedy zatím porážka 0:1 se Sturmem Graz na konci srpna. Je to ale jediná porážka za 46 soutěžních zápasů!

Výhry Remízy Prohry
Rakouská bundesliga 17 8 1
Evropské soutěže (Liga mistrů a Evropská liga včetně předkol) 9 7 0
Rakouský pohár 3 1 0
CELKEM 29 16 1

Nyní, při stále ještě doznívající euforii z vyřazení Borussie Dortmund, se Red Bull Salzburg v ligovém zápase utká s Austrií Vídeň. Je to klub, který naposledy dokázal v roce 2013 přerušit salcburskou mistrovskou jízdu na domácí ligové scéně. Tehdy vedl vídeňské Fialky Peter Stöger, tedy trenér, který se nyní na lavičce Borussie Dortmund musel před Red Bullem sklonit!

Sklonit se však nebude chtít Thomas Letsch, nový trenér Austrie. Ten koncem února vystřídal Thorstena Finka a zabral skvěle – zatím má dvě výhry s celkovým skóre 6:0. Letsch je Němec, Fink je Němec. A také současný úspěšný trenér salcburských Býků je Němec.

Marco Rose se narodil v Lipsku a působil zde na lavičce 1.FC Lokomotive Lipsko (tedy ne v Red Bull Lipsko…). Red Bull Salzburg vede od této sezóny. A jeho dosavadní výsledky známe!

Jak si ale jeho rozjetý tým poradí s nově nastartovanou Austrií, kterou vede jeho německý krajan Thomas Letsch?

To se dozvíme v neděli 18.března, kdy od 14:25 vysíláme na O2 TV Fotbal přímý přenos tohoto utkání rakouské Bundesligy!

Foto: gettyimages
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru