Fair play Davida SOBIŠKA: Je lepší být hvězdou RIZINU, nebo kusem v UFC?

Vynikající český bojovník Jiří „Denisa“ Procházka zápasí už několik měsíců v japonské organizaci RIZIN. V zemi vycházejícího slunce je pětadvacetiletý samuraj velice oblíben a lidé ho poznávají prakticky všude. Japonci si „Denisu“ oblíbili hlavně díky jeho atraktivnímu způsobu boje a úspěchům.

Na jejich území se rodák z Hoštěradic představil celkem šestkrát s bilancí pěti výher a pouze jediné porážky. Ta přišla v roce 2015 ve finále pyramidy proti Muhammedu Lawalovi. Asi nikomu nemohly utéct jeho výborné výsledky v RIZINU a tak kolem Procházky krouží nejznámější a nejlepší organizace na světě. Vábení UFC ale zatím český fighter odolává. V RIZINU má stále ještě platnou smlouvu a v květnu ho čeká na japonském území další zápas, i proto teď přesun do Ameriky na nějakou chvíli odložil.

Co ale pak? Pokud by „Denisa“ dál vyhrával, tlak ze strany UFC může sílit a zájem o něj by v zámoří ještě víc vzrostl. Zápasník brněnského Jetsaam Gymu mi sám potvrdil, že je pro něj teď lepší být hvězdou v RIZINU než být obyčejným bojovníkem v UFC. Jak dlouho ale dokáže odolávat Američanům?

Zajímal by mě také váš názor.

[blog_poll_start][poll id=“834″][blog_poll_end]

Každopádně všichni fanoušci českého MMA dobře ví, že je Japonsko pro českého samuraje srdeční záležitost. Zajímá se o jejich kulturu, má tam sportovní úspěchy a fanoušci ho zbožňují. V dalším exkluzivním rozhovoru pro O2 TV Sport nám Denisa prozradí něco víc právě o Japonsku a organizaci RIZIN:

Sledujte ten nejlepší sportovní obsah v O2 TV.

Video: o2tvsport
David Sobišek Autor článku
David Sobišek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru