Liga mistrů na O2 TV Sport: Juventus doma v pohárech neprohrál téměř pět let. Nyní přivítá rozjetý Tottenham

Dvěma úterními duely odstartují osmifinálové boje prestižní Ligy mistrů. Finalista uplynulého ročníku Juventus Turín přivítá na své půdě hráče anglického celku Tottenham Hotspur, ve druhém souběžně hraném zápase nastoupí Basilej proti Manchester City.

Stará dáma se na evropské pohárové scéně s londýnskými „kohouty“ dosud nikdy nesetkala. Juventus v pátek v domácí Serii A zvítězil ve Florencii (2:0), ale kouč Massimiliano Allegri cítil, že výkon z tohoto setkání by zřejmě na „Spurs“ nestačil.

„Tottenham má vynikající a technický tým, ale zápasy Ligy mistrů jsou těsné. Samozřejmě, že musíme hrát lépe než proti Fiorentině, pokud chceme být úspěšní,“ konstatoval 50letý kormidelník pro web football-italia.net

Harry Kane. Foto: Getty Images

Tottenham uhrál ve skupinové fázi nejvyšší bodový zisk (16) ze všech účastníků. V Itálii však v dosavadních osmi vystoupeních čtyřikrát prohrál a triumfoval pouze jednou. „Spurs“ jsou však momentálně ve skvělé formě. V domácí Premier League zvládli poslední tři ligové konfrontace se soupeři aspirující na místenky do Ligy mistrů. Naposledy si v sobotu poradili s úhlavním rivalem ze severu Londýna – Arsenalem.

„Tyto tři body jsou nejdůležitější. Víme, co znamená vyhrát derby. Takto si musíme počínat i v úterý proti Juventusu Turín,“ poznamenal argentinský trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Foto: reuters, video: o2tvsport
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru