Kvitová nadělila soupeřce kanára a postupuje, Siniaková končí. Semifinále v Petrohradu uvidíte na O2 TV Sport

Petrohradský souboj grandslamových šampionek vyzněl lépe pro Petru Kvitovou, která ve čtvrtfinále nedala šanci lotyšské hvězdičce Jeleně Ostapenko.

V prvním gemu Kvitová odvracela tři brejkboly, ale od té chvíle byla nekompromisní. Úvodní sada trvala pouhých 24 minut a česká tenistka soupeřce nadělila kanára.

Druhé dějství bylo až do šesté hry o poznání vyrovnanější. V ní totiž Lotyška po dvou dvojchybách ztratila podání. Bylo prakticky vymalováno poté, co si Kvitová vzápětí udržela svůj servis. Sedmadvacetiletá dvojnásobná wimbledonská vítězka zakončila utkání na příjmu, když se celkově popáté radovala z prolomeného servisu soupeřky. Po výsledcích 6:0 a 6:2 se Kvitová radovala z postupu.

Nadále tak pokračuje na halové akci WTA Premier v Petrohradu v suverénních výkonech a poprvé od loňského října si zahraje semifinále. V něm se Kvitová utká s Julií Görges, se kterou má aktivní bilanci 2:1 a střetne se s ní po pěti letech.

To Kateřina Siniaková končí ve čtvrtfinále. Rodačka z Hradce Králové nestačila na obhájkyni titulu Kristinu Mladenovic, které podlehla ve dvou setech.

V úvodní sadě se na první brejk čekalo až do desátého gemu, ve kterém Mladenovic prolomila servis své soupeřky a ukořistila první set v poměru 6:4.

Druhé dějství sice začala jednadvacetiletá Češka lépe, když šla do vedení 2:0, ale poté začala kupit až příliš mnoho nevynucených chyb a proti stále solidně hrající Francouzce uhrála už jen jeden game. Světová desítka si po výhře 6:4 a 6:3 zahraje semifinále proti vítězce utkání Wozniacki/Kasatkina.

Foto: Twitter (pol)

 

 

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru