A ven! Obránce Chieva dostal proti Juventusu červenou za TOTO bizarní gesto!

Už před zápasem byli fotbalisté Chieva Verona v pozici jasného outsidera. Neomezený vládce fotbalové Itálie posledních let Juventus se ale dlouho nemohl prosadit. Nakonec udeřil brankami Khediry a Higuaína, až když domácí hráli v devíti po dvou červených kartách

[blog_program_info id=“19677572″]

Už první vyloučení belgického záložníka Samuela Bastiena nebylo úplně standardní. Dvě žluté karty si vykoledoval za dvě minuty a pod sprchy mazal už ve 37. minutě.

Teprve druhá červená ale byla skutečný bizár.

Obránce Fabrizio Cacciatore se chtěl po ošetření ihned hrát, ale sudí ho poslal za postranní čáru. Domácímu fotbalistovi se vůbec nechtělo, ale nakonec si dal říct, jenže směrem k tribuně udělal gesto, které rozhodně dělat neměl.

https://twitter.com/IFTVofficial/status/957370878140014593

https://twitter.com/Tuomas2/status/957620774931763200

Říkáte si, že to zase nebylo tak drsné?

Zkřížené ruce v italském fotbale znamenají citlivé téma. Odkazují totiž ke skandálu Calciopoli z roku 2006, ve kterém šlo o masivní ovlivňování výsledků pomocí rozhodčích. Jedním z potrestaných aktérů byl tehdy právě Juventus, který za nekalé praktiky manažera Luciana Moggiho zaplatil dokonce sestupem do druhé ligy.

Podobné gesto v době působení na lavičce Interu Milán předvedl i kouč José Mourinho a vyfasoval třízápasový trest s pokutou 40 tisíc eur (více než 1 milion korun).

Omluva na síti

Zatímco zbytek světa řešil, že přímá červená karta, byla poněkud přísná, v Itálii se dočkal Cacciatore oprávněné kritiky.

Na svém instagramovém účtu pak dokonce vydal poměrně rozsáhlou omluvu.

https://www.instagram.com/p/BefKg_iHIOl/?utm_source=ig_embed

„Omlouvám se veřejně za gesto, které jsem udělal. Byla to obrovská chyba. Omlouvám se spoluhráčům, trenérovi, klubu, našim fanouškům i všem milovníkům fotbalu. Bylo to ode mě zcela určitě špatné, něco, co se nemělo stát, něco, co by profesionál nikdy neměl udělat. Je mi moc líto, že jsem spoluhráče nechal na holičkách ve složité situaci, když tvrdě makali od první do poslední minuty. Bylo to impulsivní jednání a je jen správné, že jsem za něj tvrdě zaplatil. Je mi to líto,“ napsal Cacciatore v prohlášení.

Italskou ligu můžete prostřednictvím O2 TV sledovat pravidelně na Sport 1 a Sport 2:

AC Milán – Lazio

[blog_program_info id=“19685814″]

AS Řím – Sampdoria (záznam)

[blog_program_info id=“19685779″]

Foto: gettyimages.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru