Slyšel jsem, že dělám krok zpět, přiznal Stanciu. Dokáže nahradit Rosického?

Čtyřiadvacetiletý rumunský fotbalista Nicolae Stanciu přestoupil do Sparty z belgického Anderlechtu údajně za 4,6 milionu eur (asi 117 milionů korun), čímž překonal dosavadní rekord při transferu Izraelce Tala Ben Chaima.

Od změny působiště si slibuje větší zápasové vytížení. Přiznal ale, že mu někteří odchod do Česka rozmlouvali.

„Jsem rád, že jsem z Anderlechtu pryč. Byla to moje volba, i když jsem slyšel, že dělám krok zpátky. Ale já to tak nevidím. Ve Spartě mám větší šanci hrát, uvedl Stanciu v rozhovoru pro Radio Sport 1.

„Pro mě osobně bylo nejdůležitější po celou dobu jednání, že jsem cítil opravdový zájem ze strany Sparty, abych se stal jejím hráčem. Moc bych si přál, abych splatil důvěru, kterou ve mě Sparta vkládá,“ uvedla pak posila v rozhovoru na klubovém webu.

Kouč Stramaccioni v rumunském záložníkovi vidí náhradu za Tomáše Rosického.

„Požadoval jsem kreativního záložníka. Klub odvedl velmi dobrou práci, protože Stanciu je hráč, který nám může pomoct,“ řekl italský trenér pro klubovou TV:

Stanciu už stihl zapózovat v novém dresu s číslem 10 na zádech (tohle číslo nosil právě Rosický). Rumunská posila si už také poprvé zatrénovala s týmem a do prvního přípravného zápasu by mohla nastoupit již ve čtvrtek.

Foto: Facebook AC Sparta Praha  (mm)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru