Plzeň otočila s Basilejí! Sparťan Ben Chaim zaválel proti Číňanům. Co vzkázal spoluhráčům po zápase?

Probouzí se konečně izraelská hvězda v dresu Sparty? Tal Ben Chaim, má za sebou podzim, který nepatří k nejpovedenějším v kariéře.

V novém prostředí se mu jako nejdražšímu hráči české ligy vůbec nedařilo a kvůli vysoké pořizovací ceně se na jeho hlavu za nepřesvědčivé výkony valila kritika.

Jak se ale zdá, mohlo by se blýskat na lepší časy. Sparta se chystá přestupový rekord trumfnout příchodem Nicolae Stanciua a Ben Chaim jakoby symbolicky odhodil tlak, který ho zatím v Česku dusil.

Gól dal už v úvodním zápase zimní přípravy proti Táborsku a na soustředění ve Španělsku s klubem Tianjin Quanjian Ben Chaim naznačil ještě důrazněji, proč si jej Sparta asi v létě z Maccabi Tel Aviv kupovala.

Proti mužstvu, za které nastoupil třeba belgický reprezentant Axel Witsel, zazářil Ben Chaim při vítězství 4:1 dvěma góly.

„Při prvním gólu jsem dostal skvělou přihrávku od Davida Hovorky a chtěl jsem okamžitě obejít soupeře. Měl jsem trochu štěstí, protože míč se odrazil do vzduchu mezi námi a levačkou jsem to pak trefil k zadní tyči. I za druhým gól vděčím spoluhráčům, protože Ondra Zahustel míč skvěle vybojoval a přihrál mi ho ve skluzu, takže jsem mohl zakončovat,“ děkoval Ben Chaim za asistence v rozhovoru pro klubový web.

Sám se proměnil v nahrávače při čtvrtém gólu, kdy po povedeném průniku našel hlavu Martina Frýdka.

Úvodní gól Sparty vstřelil v prvním poločase David Hovorka.

Tianjinu se již podařilo snížit až v závěru po chybě brankáře Dúbravky.

Záznam celého utkání:

[fve] https://youtu.be/86PxPNhgzp8[/fve]

Plzeň porazila osmifinalistu Ligy mistrů

Ještě cennější skalp si připsal vedoucí tým tabulky české ligy Plzeň, která se utkala se švýcarskou Basilejí.

Za švýcarský tým, který na podzim dokázal postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů a čeká ho osmifinále proti Manchesteru City, nastoupili i čeští reprezentanti Marek Suchý a Tomáš Vaclík, který v druhém poločase střídal Mirka Salviho.

Plzeň prohrála první poločas, když se prosadil Kevin Bua.

Po změně stran ale Západočeši utkání otočili. V úvodu druhého poločasu byl ve vápně faulován Václav Pilař a rozhodčí okamžitě ukázal na penaltový puntík. Kopu se ujal Marek Bakoš a střelou doprostřed branky spolehlivě překonal Vaclíkova kolegu.

Nakonec Plzeň strhla vítězství na svou stranu. Po pohledné akci z levé strany hřiště dostal míč pod sebe Aleš Čermák, který krásnou přízemní střelou rozhodl.

Přečtěte si také:

Tévez se s tím nepáral! Čína? To byla jen dovolená! Jak ještě urazil tamní soutěž?

Aubameyang už je prý jednou nohou v Arsenalu! Odstartuje kolotoč velkých přestupů?

Ronaldinho ukončil oficiálně kariéru! Jak se mu dojemně poklonil Neymar?

Foto: Twitter AC Sparta Praha (mal, fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru