Bitevní pole Vlasty KAISERA: Případ Nainggolan! Dostane za novoroční průšvih lukrativní angažmá?

Při oslavách posledního dne starého roku to trochu přehnal. Ale hlavně se nedržel poučky věnované významným a bohatým osobnostem: „můžeš se cpát, ale nesmíš při tom mlaskat“. Volně přeloženo – můžete si (občas) užívat, ale nesmí vás být při tom vidět.  Syn indonéského otce a belgické matky Radja Nainggolan si na silvestrovském večírku poněkud více přihnul, jednu cigaretu si připaloval od druhé a do toho ještě vršil hospodské vulgarity ve stylu čtvrté cenové skupiny.

Přečtěte si také:

Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Real Madrid je v krizi. Co bude dál?

Rozhodčí nakopl hráče, pak ho za to ještě vyloučil! Internet pláče smíchy!

Chybička se ale vloudila – vše bylo zdokumentováno na sociálních sítích. Vedení klubu vyjádřilo své pohoršení a trenér Eusebio Di Francesco vyřadil Nainggolana z nominace na příští ligový zápas. Ten ale giallorossi doma s Atalantou Bergamo prohráli.

Vzor? Dybala a Juve

Motoru své zálohy se v té chvíli zastali fanoušci, kteří poukázali na to, že Radja možná trochu ulétl, ale jinak na hřišti patří vždy mezi nejlepší a nejbojovnější. Klubové vedení však ví své, proslýchá se, že těch úletů bylo více, jen nebyly zdokumentované a zveřejněné. Tato záležitost tak může rozklížit prostředí v klubu: hráč získá mnoho zastánců a nakonec si prosadí svou, aniž by musel nějak výrazně změnit své chování.

Tím pádem ale AS Řím těžko dosáhne profesionality a výsledků Juventusu. Tam byl miláček tribun Paulo Dybala posazen ve třech případech na lavičku, když se druhý muž klubového vedení Pavel Nedvěd jen zmínil o tom, že by si měl trochu víc uspořádat soukromý život.  Všichni to přijali, včetně tribun a včetně hráče. Dybala se pak vrátil do základu a přispěl dvěma rozhodujícími góly v ligovém zápase ve Veroně. A bodový zisk Juve za poslední tři kola? Devět bodů. AS Řím? Za stejnou dobu jen jeden jediný.

Paulo Dybala (Juventus). Foto: Getty Images

Přečtěte si také:

Pavlenka vytáhl kouzelnický zákrok! Kramarič ještě teď nechápe, že neskóroval!

Nejhloupější červená v sezóně! Zkušeného brankáře vytočila „robooslava“ soupeře!

Půjde do Číny?

Římané to chtějí vyřešit jinak: velmi kvalitního a žádaného, ale také zlobivého hráče nabídnout k odprodeji a ještě na tom vydělat. Zájemce se objevil mocný a bohatý – z Číny. Jenže sedminásobný mistr Evergrande Kuang-čou by musel k nabízeným padesáti milionům eur vysolit ještě dalších čtyřiačtyřicet. Kam? Do pokladnic Čínské fotbalové federace.

Ve státě řízeném Komunistickou stranou totiž platí ve fotbalových přestupech jakási daň z luxusu. Za všechny posily ze zahraničí, jejichž cena přesáhne 6 milionů eur, musí klub federaci zaplatit právě onu přebývající částku. Ta má být určena na podporu mládežnické kopané. Takže 50 milionů + 44 milionů… A na tom může vše ztroskotat.

Sám Nainggolan by to měl po svém novoročním výstřelku jaksi za odměnu – navrhovaná výše jeho ročního platu prý zněla 12 milionů eur, navíc by měl vzhledem ke svému indonéskému původu možnost startovat v klubových soutěžích v Asii bez omezení a stal by se pro největší kontinent hrdinou, který se vrátil z „pyšné a nepřející“ Evropy ke svým.

Tak uvidíme, jak všechno dopadne. Zda se hříšník omluví římským fanouškům, trenérovi i vedení přímo na hrací ploše, nebo bude „za trest“ poslán do ještě měkčí finanční vaty…

Italskou ligu můžete pravidelně sledovat v O2 TV na stanicích Sport 1 a Sport 2!

Atalanta – Neapol (neděle, 12.30)

[blog_program_info id=“19617060″]

Inter Milán – AS Řím (neděle, 20.45)

[blog_program_info id=“19617067″]

Přečtěte si také:

Lahůdka! Liverpool překrásnými góly ukončil neporazitelnost City!

Kdo to kroutí líp? Suárez si komicky naběhl a vykouzlil skvost! Jak kontroval Messi?

Foto: gettyimages.com
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru