Skvělá Vítková vybojovala bronz! Forma biatlonistů před olympiádou stoupá!

Čeští biatlonoví fanoušci dostali v týdnu potvrzení o tom, že největší hvězda ženského týmu Gabriela Koukalová nepojede na olympijské hry do Koreje. Přesto ale nemusejí zoufat.

Ostatní reprezentanti totiž naznačují, že by mistryni světa z loňského roku mohli být schopní nahradit.

Ve středu se blýskl v německém Ruhpoldingu druhým místem ve vytrvalostním závodě Ondřej Moravec, přičemž do nejlepší desítky se vešli i Michal Krčmář a Michal Šlesingr.

V neděli pak dokonale zazářila v závodě s hromadným startem Veronika Vítková, která dojela za Finkou Kaisou Mäkäräinen a Němkou Laurou Dahlmeier na fantastickém třetím místě.

Vítková se ke druhému umístění na stupních vítězů v sezóně propracovávala ze zadních pozic. Na střelnici totiž celkem dvakrát chybovala, poslední klíčovou střelbu vestoje si ale pohlídala.

„Na poslední položku jsem se soustředila, protože jsem viděla, že se dá posunout hodně dopředu,“ řekla po závodě Vítková v rozhovoru pro Českou televizi.

Zatímco dvě vedoucí ženy závodu Mäkäräinen i Dahlmeier musely na trestné kolo, bezchybná Vítková vyrazila do posledního kola na druhém místě za vedoucí Kanaďankou Rosannou Crawford.

„Škoda, že ty dvě měly jen jedno trestné kolo,“ poznamenala Vítková s úsměvem k Fince a Němce, které patří k vynikajícím běžkyním. Čtyřvteřinové manko na Vítkovou záhy smazaly, brzy předjely i Kanaďanku a v cílové rovince si to rozdaly o vítězství.

Skvělý finiš však předvedla také Vítková. Těsně před cílovým prostorem se jí podařilo Crawford dojet a nakonec i přesprintovat.

„Na Rosannu jsem si věřila, že ji dojedu, i když to tak možná chvíli nevypadalo. Jsem strašně šťastná, že to nakonec tak vyšlo a forma stoupá,“ dodala Vítková.

Poslední předolympijský podnik Světového poháru je na programu příští týden v italské Anterselvě.

Celý závod si můžete zopakovat díky zpětnému zhlédnutí v O2 TV:

[blog_program_info id=“19530230″]

Šlesingr znovu v TOP 10

Svůj závod s hromadným startem absolvovali v Ruhpoldingu i muži. Nejlepší z Čechů Michal Šlesingr dojel na 8. místě. Pomohla mu zejména čistá střelba.

Michal Krčmář udělal na střelnici celkem 3 chyby a obsadil 16. místo. Třetí do party Ondřej Moravec pohřbil naděje na slušný výsledek už při první zastávce, kdy musel na tři trestná kola. Ve zbytku závodu už sice střílel přesně, ovšem i tak dojel až na 28. místě.

Zvítězil Nor Johannes Boe před Francouzi Martinem Fourcadem a Antoninem Guigonnatem.

[blog_program_info id=“19533489″]

Foto: gettyimages.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru