Turnaj v Sydney ovládla Kerber! Za rok 2018 má úžasnou bilanci! V Hobartu si z hráček dělalo počasí legraci

Němka Angelique Kerber ovládla turnaj WTA v Sydney. Ve finále přehrála domácí Australanku Ashleigh Barty a raduje z prvního turnajového titulu po více než roce.

[blog_program_info id=“19521797″]

Bývalá světová jednička si poslední triumf připsala na US Open 2016, kde ve finále přehrála Karolínu Plíškovou. Rokem 2017 se pak ale spíš protrápila. Po změně trenéra jí to ale vyšlo na startu nového roku skvěle.

Barty se sice se svou agresivní hrou držela vcelku statečně, ale dělal příliš mnoho chyb. A tak nakonec za pouhou hodinu a 12 minut zvítězila Kerber dvakrát 6:4.

Pro Kerber, která na turnaji vyřadila i českou tenistku Lucii Šafářovou, když jí utekla ze dvou mečbolů, to byl celkem jedenáctý turnajový titul v profesionální kariéře. V roce 2018 si navíc v součtu s Hopman Cupem v Perthu drží fantastickou bilanci 9 vítězství a žádné porážky.

„Byl to tady skvělý týden, moc jsem i to užila,“ prohlásila šampionka po utkání,

V Hobartu trápilo hráčky počasí

Vyvrcholil také turnaj v Hobartu, kde se ve finále potkaly Belgičanka Elise Mertens a Rumunka Mihaela Buzarnescu. Start zápasu byl nejprve odložen zhruba o hodinu a půl, pak se kvůli dešti několikrát přerušovalo. První set ovládla Mertens hladce 6:1, jenže druhá sada po přerušení patřila Rumunce v poměru 6:4.

Vrchol rozmarů počasí pak přišel v závěru třetí rozhodující sady. Belgičanka se díky brejku dostala do vedení 5:2 a při podání soupeřky se propracovala dokonce ke dvěma mečbolům. Jenže ani jeden nevyužila a při shodě se z oblohy znovu spustil déšť.

Po přerušení pak Rumunka snížila na 3:5, ovšem Mertens už poté zvládla duel dopodávat a obhájila tak loňský triumf.

Přečtěte si také:

Krutý los Australian Open! Hrozí česká vybíjená mezi sebou! Jaké pikantní souboje jsou ve vzduchu?

Tenistky si v Sydney prošly peklem: Mladenovic vzdala, Strýcová s Kvitovou bojují dál

Foto: repro O2 TV Sport (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru