Kämpf dal první gól v NHL a navíc se zapsal do dějin! Zazářil i brankář Rittich

Večer, který jen tak nezapomene, zažil především třiadvacetiletý David Kämpf. Odchovanec Chomutova se zařadil mezi elitní hráče NHL teprve na konci minulého roku, kdy byl přeřazen z farmy Rockfordu. Od té doby stihl v osmi zápasech již 3 asistence. Gól však ne a ne přijít. Až nyní!

V zápase proti rozjetému Winnipegu Jets se Kämpf prosadil již v první třetině, když šikovně tečoval střelu Connora Murphy. A stále neměl dost. Ke své premiérové trefě v NHL navíc přidal i asistencna gól krajana Jana Rutty, který se výtečně zbavil soupeře a lišáckou střelou z úhlu překonal gólmana.

Kämpfův gól se navíc vedle jeho osobní historie zapsal i do dějin Chicaga jako klubu. Jako první hráč v 92leté historii organizace vstřelil svůj premiérový gól v den svým narozenin.

„Je to mimořádné, naprosto. Nejlepší den mého života, nevím víc, co bych k tomu dodal,“ přeložil Kämpfovy pocity spoluhráč Jan Rutta v pozápasovém rozhovoru.

Chicagské duo však nebylo jediné, které se v noci na sobotu významně podílelo na úspěchu svého týmu. Šanci v brance Calgary totiž tentokrát dostal David Rittich a důvěru bohatě splatil.

Florida na něj z úctyhodných 43 střel vyzrála pouze dvakrát. Rittich tak obrovskou měrou přispěl k výhře 4:2 a zaslouženě se tak stal první hvězdou zápasu. Bravo!

https://www.instagram.com/p/Bd4AAPNhC-H/?hl=cs&taken-by=nhlflames

Přenosy z NHL můžete pravidelně sledovat také prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“19526475″]

[blog_program_info id=“19526522″]

[blog_program_info id=“19526524″]

Přečtěte si také:

Panarin udivil gólem jako z videohry! Co provedl nebohým obráncům Buffala?

Frk střílí hlava nehlava! Za co český snajpr v NHL sklidil kritiku?

Zbaštil to i s navijákem! Jak Barkov geniálně převezl gólmana Bobrovského?

Foto: reprovideo (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru