Sparta odepsala Marečka, kromě Stanciua ale jedná o další posile ze zahraničí!

Záložník Lukáš Mareček neodletěl s týmem pražské Sparty na soustředění do Španělska a dostal svolení hledat si angažmá.

Fanoušci týmu z Letné přijali konec středopolaře, který v kariéře hrál také za Zbrojovku Brno, Anderlecht Brusel či nizozemský Heerenveen rozporuplně.

Za pět let v rudém dresu se Mareček nikdy nestal velkým oblíbencem příznivců. Na druhou stranu platil za poctivého hráče, který si vždy odvedl své a navíc byl schopen bez reptání v sestavě zastat hned několik pozic.

Lukáš Mareček. Foto: Getty Images

Ve Spartě tak nastupoval kromě středu pole také na místě pravého a středního obránce.

Fanoušky také zarazilo, že ještě v létě klub oznámil, že s Marečkem podepsal novou smlouvu do roku 2020. Přestože kouč Andrea Stramaccioni během podzimu sestavu často měnil, patřil Mareček k nejnasazovanějším hráčům. Například v derby proti Slavii dokonce vedl Spartu jako kapitán.

Na podzim odehrál ve všech soutěžích 17 utkání, celkem se jeho bilance v klubu zastavila na 156 utkáních a jedné vstřelené brance.

Do středu hřiště má nyní Sparta k dispozici Ria Mavubu, Michala Sáčka, Martina Frýdka a také dvojici, která se vrátila z hostování v Liberci – tedy talentovaného Jiřího Kulhánka a protřelého Lukáše Váchu.

Stramaccioni se už v zimní pauze nechal slyšet, že hodlá oproti podzimu počet hráčů v týmu radikálně snížit. Na přetlak už před Marečkem doplatila trojice zahraničních hráčů, která na podzim nepřesvědčila.

Do přípravy s týmem vůbec nenaskočili Marc Janko, Jonathan Biabiany a Georges Mandjeck. Ten v tomto týdnu potvrdil návrat do francouzského FC Méty, kde bude v následujícím půl roce hostovat.

Přijde kat z CZ Bělehrad?

Sparta ale zároveň jedná také o posilách. Rumunské zdroje už nějakou dobu hovoří o téměř hotovém příchodu Nicolae StanciuaAnderlechtu Brusel, který by se mohl stát novým nejdražším hráčem ligy. O výši odstupného kluby ale stále jednají. Belgický klub má požadovat podle posledních zpráv nejméně 5 milionů eur (cca 130 milionů korun) plus další bonusy.

Další novou tváří na Letné pak má být Guélor KangaCrvené Zvezdy Bělehrad. Reprezentant Gabonu v létě pomohl srbskému klubu vyřadit Spartu z Evropské ligy. Ve dvojzápase vstřelil Spartě jednu z branek.

[fve]https://youtu.be/_oLKV2NUg2Y[/fve]

V létě mu však končí smlouva a o prodloužení údajně nemá zájem.

Podle srbských médií by za něj měla Sparta zaplatit 800 tisíc eur (přes 20 milionů korun).

Guélor Kanga. Foto: Getty Images Guélor Kanga. Foto: Getty Images

Přímé přenosy z české ligy můžete od února znovu sledovat na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

Přečtěte si také:

Geniální Messi: Za půlhodinu uchvátil svět dvěma góly a nadpozemskou asistencí

Manchester United si vychutnal Sevillu kvůli ceně lístků! Fanoušci jsou z TÉTO reakce nadšení!

Co to mělo znamenat? Neymar šokoval svět TOUTO bláznivou oslavou!

Foto: gettyimages.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru