Frk střílí hlava nehlava! Za co český snajpr v NHL sklidil kritiku?

Fanouškům v detroitské Little Caesars Areně ztuhla krev v žilách. V zápase domácího celku proti Tampě Bay Lightning se domácí útočník Martin Frk příklepem opřel do puku a vyslal dělovku na bránu soupeře. Puk ale zasáhl přímo do hlavy obránce Daniela Girardiho, který se okamžitě skácel k zemi.

[fve]https://youtu.be/zHcrtAO7Sbg[/fve]

Girardi chvíli ležel nehybně na ledě, poté jej odvedli do šatny a zápas pro něj skončil. Kanadský bek absolvoval několik vyšetření a všechny výsledky byly naštěstí negativní. Neutrpěl tedy ani otřes mozku.

Frk je v NHL vyhlášeným dělostřelcem. Pro jeho tvrdé střely ale nemá pochopení třeba bývalý útočník Patrick O'Sullivan, který byl velmi kritický.

„Frk vůbec netuší, kam střílí puk. V každém zápase někoho skoro zabije a teď trefil Girardiho do špatného místa. Ten chlapík znamená bezpečnostní riziko,“ uvedl na svém Twitteru O'Sullivan.

Zastání však našel u kouče Jeffa Blashilla, který pro magazín theathletic.com už dříve řekl: „Jak ji vypustí, jsou dvě možnosti. Buď to trefí brankáře a my získáme dorážku. Nebo to rovnou skončí v síti. Každopádně lituju kluky, co musí stát před brankářem a clonit mu, tohle nechcete chytit. Ani naši gólmani zrovna nemilují, když na ně pálí na tréninku. Tohle je ale prostě hokej, tvrdý a rizikový sport. Nikdo nechce, aby se takovéto situace děly, ale Frk musí střílet dál.“

Přímé přenosy z NHL můžete pravidelně sledovat prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“19487264″]

Foto: reprovideo  (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru