Dojemná chvíle! Colorado vyvěsilo dres Hejduka mezi legendy

Po Dominiku Haškovi (Buffalo) se pocty v podobě vyřazení dresu dočkal i druhý český hokejista – bývalý elitní kanonýr Colorada Avalanche Milan Hejduk.

Před sobotním utkáním s Minnesotou vyvěsili ke stropu coloradské Pepsi Areny jeho dres s číslem 23, bývalý hráč Pardubic se tak připojil k sestavě, s níž získal v roce 2001 Stanley Cup – vedle Hejdukova dresu visí v aréně také ty Joea Sakica, Petera Forsberga, Patricka Roya, Adama Foota a Raye Bourquea.

„Díky za vaši velkou podporu. Jsem opravdu hrdý na to, že jsem oblékal dres Colorada Avalanche, obzvlášť ten, na kterém bylo vyšité kapitánské céčko,“ řekl Hejduk ve svém proslovu.

Hejduk strávil v Coloradu celkem 14 sezón, kromě Stanley Cupu dosáhl také na trofej pro nejlepšího střelce soutěže, když v sezoně 2002/2003 překonal magickou hranici 50 branek. Za „laviny“ odehrál více než tisíc utkání, vstřelil 375 branek a nasbíral 805 bodů. Třikrát se dostal do výběru All Star. Kariéru pak definitivně ukončil v roce 2014.

Avalanche k této příležitosti vytvořili také vzpomínkové video. Jak vypadala Hejdukova první branka v NHL?

[fve]https://youtu.be/WdlLFFOLKIw[/fve]

Po bývalém forvardovi Colorada se podobného ocenění dočká brzy také Patrik Eliáš, jenž podobně zářil v New Jersey Devils.

[blog_program_info id=“19536035″]

Přímé přenosy z NHL můžete pravidelně sledovat prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“19476282″]

[blog_program_info id=“19476286″]

[blog_program_info id=“19476356″]

Foto: reprovideo  (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru